Foto: Printscreen, Nenad Kostić

istraga

DOLIJAO: Šarićev policajac, koji je dva puta za četiri dana pobegao policiji, uhapšen u Beranama!

Danilu Stojanoviću, zvanom Dača, koji je dva sata uoči hapšenja grupe Darka Šarića u Beogradu pobegao u Crnu Goru, a onda uspeo da umakne i crnogorskoj policiji u nedelju, juče su stavljene lisice čim je raspisana poternica za njim

Crna Hronika

Danilo Stojanović (44), zvani Dača, policijski službenik koji je pobegao iz Srbije nekoliko sati pred hapšenje kriminalne grupe Darka Šarića, u nedelju je ponovo umakao crnogorskoj graničnoj policiji, ali su mu juče u Beranama ipak stavljene lisice na ruke!

- Po međunarodnoj poternici koju je raspisala Srbija, u Beranama je uhapšen D. S., koji se tereti da je član organizovane kriminalne grupe, koju je, kako se sumnja, organizovao D. Š. - saopštio je juče MUP i podsetio da je međunarodna akcija, koordinirana od Evropola i Jurodžasta, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i BIA, pokrenuta 14. aprila i da je, pored Darka Šarića, uhapšeno još četvoro osumnjičenih, dok se za ostalima traga. Crnogorski mediji objavili su u nedelju da je Stojanović lociran na graničnom prelazu, ali da je uspeo misteriozno da pobegne peške.

Srpska dokumenta

Stojanović je, kako je Kurir pisao, i 14. aprila, kada su lisice stavljene Darku Šariću, njegovom advokatu Dejanu Lazareviću, navijaču Urošu Mišiću i ostalim osumnjičenima, dva sata pre nego što su kolege i njemu zakucale na vrata, ušao u Crnu Goru.

- U nedelju oko 9.30 sati, na graničnom prelazu Grnčar sa Albanijom, na izlazu iz Crne Gore, granična policija vršila je kontrolu vozila crnogorskih registarskih oznaka kojim je upravljao V. R. (43), a u kom se kao suvozač nalazio Stojanović, koji je imao dokumenta Srbije. Nakon uvida u lična dokumenta policijski službenici su vozilo usmerili na drugu liniju granične provere, nakon čega je Stojanović izašao iz vozila i dao se u bekstvo - potvrdili su iz crnogorske policije.

foto: printscreen/instagram/192_rs

Tukao kolegu

Postupak i za prebijanje načelnika

Policijski službenici Danilo Stojanović i Milutin Radovanović, za kojima se traga zbog sumnje da su bili deo kriminalne grupe Darka Šarica, kako je otkrio izvor Kurira, granicu sa Crnom Gorom prešli oko 14. aprila u 3.30 sati, a sumnja se da im je krtica iz policije dojavila šta se sprema. Njihov izlazak navodno nije evidentiran na srpskoj granici, ali je crnogorska policija zabeležila da su ušli u 3.30. Protiv Stojanovića i Radovanovića se već vodi postupak i pred Prvim osnovnim tužilaštvom zbog sumnje da su u centru Beograda prebili kolegu, jednog od načelnika u Interpolu, M. V.

Oni su naveli i da su tačne informacije da je Stojanović u Crnu Goru ušao 14. aprila iz pravca Srbije, na graničnom prelazu Dračenovac.

- Napominjemo da tada, to jest u trenutku kontrole ovog lica, na ulazu u Crnu Goru 14. aprila i na izlazu iz Crne Gore 17. aprila, za njim nije bila raspisana međunarodna poternica - navodi se u saopštenju crnogorske policije. Iz policije su, kako navodi ovaj dnevnik, rekli i da su nakon registrovanja ulaska Stojanovića u Crnu Goru o tome obavestili nadležne organe Srbije.

Međutim, crnogorska Borba objavila je da je Stojanović brat od strica potpredsednika opštine Berane Darka Stojanovića i da ga je zapravo vozio M. S., koji radi kao carinik na graničnom prelazu Špiljani.

- Danima se skrivao u Polimlju, on je brat potpredsednika opštine Berane. Sumnja se da ga je juče do graničnog prelaza Grnčar, gde je volšebno "pobegao" crnogorskoj graničnoj policiji, vozio M. S., rođeni brat načelnika CB Berane i brat od strica begunca. Istražuje se da li je sa njima u vozilu bio još jedan inspektor crnogorske policije - dodaje ovaj portal.

foto: Nemanja Nikolić, Nebojša Mandić, Shutterstock

Organizovana grupa

Podsetimo, kriminalna grupa na čijem je čelu, prema sumnjama tužilaštva, bio Darko Šarić dovodi se u vezu sa švercom droge, ubistvom Milana Milovca u Ekvadoru 2020. godine, držanjem oružja, izazivanjem opšte opasnosti i zloupotrebom položaja. Među uhapšenima je i policajac Duško Mirković, dok se za Stojanovićevim i njihovim kolegom Milutinom Radovanovićem, koji je sa njim uspeo da napusti Srbiju uoči hapšenja, i dalje traga. Policajci se sumnjiče da su se sastajali sa Šarićevim advokatom Dejanom Lazarevićem i odavali mu informacije iz istraga.

Kurir.rs/Ekipa Kurira