UHAPŠEN OSUMNJIČENI PRIPADNIK ŠARIĆEVE GRUPE: Bio u bekstvu, pao u Beranama po poternici Srbije, na teret mu se stavlja i UBISTVO
Foto: Ana Paunković, Nenad Kostić

Međunarodna akcija

UHAPŠEN OSUMNJIČENI PRIPADNIK ŠARIĆEVE GRUPE: Bio u bekstvu, pao u Beranama po poternici Srbije, na teret mu se stavlja i UBISTVO

Crna Hronika -

Po međunarodnoj poternici koju je raspisala Srbija, u Beranama je uhapšen D.S. (44), koji se tereti da je član organizovane kriminalne grupe, koju je, kako se sumnja, organizovao D.Š.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su 14. aprila u međunarodnoj akciji koordiniranoj od strane Evropola i Eurojusta, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i BIA, pored D. Š, uhapsili još četiri člana ove organizovane kriminalne grupe koja je delovala na teritoriji Republike Srbije, Evrope i Južne Amerike.

Kako se dodaje u saopštenju MUP-a, osumnjičeni se terete da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja.

Kako je Kurir pisao Danilo Stojanović, policijski službenik koji je pobegao iz Srbije nekoliko sati pred hapšenje kriminalne grupe Darka Šarića, ušao je u Crnu Goru 14. aprila, potvrđeno je iz Uprave policije susedne države, ali je juče ponovo uspeo da umakne crnogorskoj policiji i to tako što je peške pobegao, najverovatnije u Albaniju!

Iz policije, kako prenose Vijesti, rečeno je da je juče oko 9.30 sati na graničnom prelazu Grnčar, na izlazu iz Crne Gore, granična policija vršila kontrolu vozila crnogorskih registarskih oznaka kojim je upravljao V. R. (43), a u kom se kao suvozač nalazio Stojanović, koji je imao dokumenta Srbije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track