DARKU ŠARIĆU ODREĐEN PRITVOR: Ostaje iza rešetaka 30 dana, osumnjičen za 6 krivičnih dela
Foto: Ana Paunković, Nenad Kostić

postoji strah od bekstva

DARKU ŠARIĆU ODREĐEN PRITVOR: Ostaje iza rešetaka 30 dana, osumnjičen za 6 krivičnih dela

Crna Hronika -

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu-Posebno odeljenje za organizovani kriminal je 16. 4. 2022. godine, nakon saslušanja osumnjičenih D.Š, D.L, D.O, D.M, U.R doneo rešenje kojim je prema osumnjičenima odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će se okrivljeni, svaki ponaosob, boravkom na slobodi kriti ili dati u bekstvo i postati nedostupni pravosudnim organima, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Dejan Lazarević, Darko Šarić
foto: Zorana Jevtić, Nenad Kostić

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe veću Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, u roku od 3 dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja.

Naredbom o sprovođenju istrage Tužilašva za organizovani kriminal osumnjičenima su na teret stavljenja sledeća krivična dela:

- Osumnjičenom D.Š. stavljeno je na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo teško ubistvo, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krivično delo izazivanja opšte opasnosti, krivično delo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka u podstrekavanju u vezi sa članom 34 KZ i krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju;

Darko Šarić
foto: Ana Paunković, Nemanja Nikolić

- Osumnjičenom D.L. stavljeno je na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo izazivanja opšte opasnosti, krivično delo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka u podstrekavanju i krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju;

- Osumnjičenom D.O. stavljeno je na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo izazivanja opšte opasnosti;

- Osumnjičenom D.M. stavljeno je na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka;

01:08

Darko Šarić pod pratnjom stigao u Specijalni sud

- Osumnjičenom U.R stavljeno je na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krivično delo izazivanja opšte opasnosti.

Šarić, njegov advokat Dejan Lazarević, Uroš Mišić koji je promenio prezime u Radovanović, kao i dvojica pripadnika Šarićevog obezbeđenja Danilo Odović i Duško Mirković uhapšeni su pod sumnjom da su kao organizovana kriminalna grupa izvršili više teških krivičnih dela.

Terete se za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja, saopštio je MUP, ali nije naveo čije ubistvo im se stavlja na teret.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track