Foto: Profimedia

ON TROŠI NAJVIŠE STRUJE

NAJMANJI UREĐAJ U VAŠOJ KUĆI TROŠI NAJVIŠE STRUJE: Svi ga imaju i nikad ga ne ISKLJUČUJU, a zbog njega su računi ektremno VISOKI!

Tech

Računi za struju predstavljaju najveću glavobolju mnogima, a posebno u zimskim periodima kada se tome doda i grejanje. Iz tog razloga, ljudi širom sveta se trude da ih smanje na najmanji mogući nivo, međutim to nije uvek tako jednostavno, posebno kada ne znate koji su vaši najveći potrošači.

foto: Profimedia

Kada razmišljate o stvarima koje u vašem domaćinstvu troše mnogo struje, verovatno vam na umu nije ovaj minijaturni uređaj. Ako ruter za internet držite uključenog čitav dan, potrošiće struje kao i frižider.

Stoga bi trebalo obratiti pažnju na energetski učinak rutera pre nego što ga kupite i uverite se da ima najmanju moguću potrošnju energije kad je uključen i u stand-by modu.

foto: Youtube Printscreen

Nemačka savezna agencija za zaštitu okoline (UBA) tvrdi da je to posebno važno ako se ruter ne može isključiti jer se njim koristi i telefonska linija. Ako je to slučaj, savet je da se nabavi ruter koji ima opciju da se barem ugasi wi-fi kada nije u upotrebi.

(Kurir.rs)

Bonus video: