objasnio

RUSKI DRŽAVLJANI MASOVNO OTVARAJU FIRME PO SRBIJI Stručnjak za zapošljavanje otkriva zbog čega je za Ruse srpsko tržište dobro

Ruski državljani u Srbiji sve češće osnivaju i firme

Društvo

Danas smo istraživali kako do posla u Srbiji. Možda mnogi nadju šansu u činjenici da se transportna industrija u Srbiji suočava se sa ozbiljnim deficitom profesionalnih vozača. Istovremeno, sada je vrhunac ponude sezonskih poslova, koji predstavljaju dobru priliku za zaradu dodatnog novca!

Ruski državljani u Srbiji sve češće osnivaju i firme. Od februara do aprila, dakle za oko pet nedelja, registrovana su 323 pravna lica čiji su osnivači poreklom iz Rusije. Ovaj broj u međuvremenu se i povećao.

foto: Kurir televizija

Ovde su se našli zbog posla i to u IT kompanijama. Za sada nije poznato u kojoj meri angažuju naše stručnjake.

Upravo je na ovu temu komentarisao gost Kurir televizije Miloš Turinski iz Infostuda.

foto: Kurir televizija

- Što se tiče oglasa za posao idalje nemamo uvida u to. Te firme se definitivno ne oglašavaju. Ali da postoji informacija da je veliki broj ruskih firmi došao u Srbiju, i da se otvaraju, da postoji definitivno, iz razloga što je njihovo tržište postalo zatvoreno, zbog svih onih sankcija, koje su im uvedene od strane svih evropskih zemalja - rekao je Turinski.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video: