Foto: Shutterstock

Vodič za lepa stopala

TIP TOP OD PRSTIJU DO PETA! Ne trošite novac na pedikir, sami možete da se pripremite za vaš novi, savršen par sandala, EVO KAKO!

Žena

Iako je nega stopala sastavni deo brige o izgledu i zdravlju, mnogi ovaj deo tela zanemare tokom zime. Kucnuo je čas da ih konačno dovedete u red, a to možete i sami da uradite!

foto: Profimedia

Cipele ili čizme i obavezne debele čarape uspešno skrivaju nedostatke, pa nastane panika kad dođe vreme da se stopala ogole. Zanemarena, često i bolna, ovakva stopala zaista nisu nimalo privlačan prizor u sandalama. Ako se to i vama dogodilo, ipak ne treba da se odričete otvorene letnje obuće.

Pravo je vreme da ih opet učinite i zdravim i privlačnim, a to možete da uradite i sami, bez odlaska kod pedikira. Treba da uradite nekoliko stvari - rezultat će se brzo pokazati. Naravno, ne dozvolite više sebi da dođete u ovu više nego nezgodnu situaciju, postupke koje vam predlažemo ubuduće ponavljajte tokom cele godine!

Topla kupka

foto: Shutterstock

U lavor ili u kadu naspite toplu vodu da pokrije gležnjeve i dodajte malo soli za kupanje. U obzir dolazi i morska so ili nekoliko kapi eteričnog ulja po želji. Posle 15 do 20 minuta osušite dobro peškirom sada već mnogo mekša stopala.

Piling

Kada završite s kupkom i osušite stopala, utrljajte kremu za pokožicu u podnožje svakog nokta i ostavite je nekoliko minuta. Dok krema deluje, pilingom za stopala uklonite sve suve i mrtve ćelije kože pazeći da previše ne stružete kako ne biste povredili zdrav deo.

foto: Shutterstock

Potom obrišite kremu za zanoktice i lagano potisnite pokožicu nagore alatkicom predviđenom za to koju imate u priboru za nokte.

Hidrantna krema

Kada završite s pilingom, operite stopala i hidrirajte ih odgovarajućom kremom. To će još više omekšati kožu, a i zaštitiće je od pucanja. Kremu dobro umasirajte. Ubuduće to redovno radite, masaže ove vrste će stimulisati nervne završetke, poboljšati cirkulaciju krvi, učiniti da mišići stopala ojačaju, a koža izgleda perfektno.

foto: Shutterstock

Lakiranje noktiju

Kada obavite sve što smo vam rekli, obojte ih lakom za nokte po vašem izboru, ali prvo na njih nanesite temeljni premaz. Pričekajte da se osuši, a zatim nanesite sloj laka u boji. Ako stavljate još jedan, sačekajte da se prvi sloj osuši.

I to je to. Vaša stopala su spremna za novi, savršeni par sandala!

foto: Shutterstock

Kurir.rs/Lena/B.M.

Bonus video: