Foto: AP/Jonathan Nackstrand, Nemanja Nikolić

kraj sage

ZVEZDA ODUSTALA OD DZJUBE, DOSTA IM PREMIŠLJANJA: Zvezdan Terzić presekao, na Rusa više ne računaju za Ligu šampiona!

Direktor crveno-belih odlučio da se okrene drugim rešenjima

Fudbal

Crvena zvezda više ne računa na Artema Dzjubu! Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić rekao je da će se klub okrenuti drugim napadačima, kako bi sklopio ekipu za Ligu šampiona.

foto: AP

Artem Dzjuba, kojem ističe ugovor sa Zenitom za mesec dana, slovio je kao potencijalno pojačanje Crvene zvezde. O njegovom dolasku u Beograd i Srbiju pisalo se naširoko prethodnih nekoliko nedelja.

- Crvenu zvezdu više ne zanima Artem Dzjuba. Potreban nam je brz i mlad napadač - bio je kratak u izjavi za ruski RB Sport Zvezdan Terzić.

foto: www.crvenazvezdafk.com

Početkom maja Crvena zvezda bila je živo zainteresovana da dovede Artema Dzjubu. Čak je i njegov bivši menadžer Aleksej Safonov javno rekao da bi za visokog napadača bilo najbolje da se skrasi u Crvenoj zvezdi, gde bi mogao da nastavi karijeru i po prestanku igranja fudbala. Posebno što je ruskim klubovima zabranjeno da se takmie u UEFA takmičenjima i pitanje je kada će im ta zabrana biti skinuta.

foto: EPA

Očigledno Artem Dzjuba nije bio zadovoljan visinom godišnje plate koju su mu ponudili iz Crvene zvezde. Navodno, radi se o sumi od 500.000 evra bez bonusa i premija po sezoni, što je više nego pristojan novac za fudbalera koji u avgustu puni 34 godine. Realno, to je pet puta manja suma od njegove plate koju je imao u Zenitu, pa je sasvim izvesno da će Dzjuba svoje usluge pokušati da naplati u Turskoj od Fenerbahčea koji ga je pratio, ili nekog drugog kluba iz Rusije ili inostranstva.

Kurir sport/A. R.