OPET SE ZAHUKTAVA, ZA DZJUBU JE SRBIJA NAJBOLJA OPCIJA: Bivši menadžer ruskog fudbalera navija za CRVENU ZVEZDU!
Foto: EPA

kuva se

OPET SE ZAHUKTAVA, ZA DZJUBU JE SRBIJA NAJBOLJA OPCIJA: Bivši menadžer ruskog fudbalera navija za CRVENU ZVEZDU!

Fudbal -

Plata od 500.000 evra po sezoni garantuje više nego pristojan život u Beogradu, tvdri Aleksej Safonov

Artjom Dzjuba i Crvena zvezda! Prava saga, kojoj izgleda nema kraja. Taman kako se sve smirilo i kako su ruski mediji počeli da pišu poslednjih dana da Srbija nije opcija za prvog centarfora reprezentacije Rusije, došlo je izgleda do novih momenata u celoj priči.

Artem Dzjuba
foto: Profimedia

Bivši menadžer Artjoma Dzjube, FIFA agent Aleksej Safonov tvrdi da bi za napadača Zenita iz Sankt Peterburga odlazak u Crvenu zvezdu bio premija.

- Očigledno je da trener Zenita Semak ne računa ozbiljno na Dzjubu za sledeću sezonu. Nešto se desilo između njih dvojice. Zato mislim da bi za Dzjubu bilo najbolje da ode - rekao je za Sovsport Aleksej Safonov.

Opcije za visokog Rusa su Turska i Srbija.

- U Turskoj najbolje plaćaju, plus vole igrače sa jakim imenima. Ali, u Turskoj niko neće da se zeza sa njim. Kazaće mu, dobio si pare, sad davaj golove! Prvenstvo je teško, navijači su opasni. Ako mu ne skrene, počeće da ga pljuju.

Artem Dzjuba
foto: EPA

Onda ostaje samo Srbija. Kako ruski novinar konstatuje, jedini problem je plata koja po sezoni ne prelazi 500.000 evra.

- Jedina realna i prava opcija je Crvena zvezda! Tamo je Dzjuba poznat i što je još važnije u Srbiji vole Ruse. Plus, to je dobra opcija za život posle karijere. Ne volim da brojim bilo kome pare, niti da bilo kome zavirujem u novčanik. Dzjuba je pristojno zaradio. Mogao bi posle karijere da kupi jednu kuću u Srbiji, drugu na moru u Crnoj Gori. Da otvori fudbalsku akademiju u Beogradu, u Srbiji ima mnogo talentovane dece - rekao je Safonov i dodao:

- Bio sam nekoliko puta u Srbiji. Sjajno mesto za život. Ponavljam, tamo vole nas Ruse. Plata od 500.000 evra godišnje garantuje više nego pristojan život u Srbiji. Opet, prvenstvo nije preteško, dva super meča u sezoni sa Partizanom, u ostalo može da igrate sa pola snage. Za starijeg igrača ovo je dobra opcija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track