Foto: Starsport©

jasna poruka

APEL PREDSEDNIKA KK CRVENA ZVEZDA: Poziv Delijama i želja da se pitanje ŠAMPIONA reši isključivo na terenu!

Nebojša Čović poručio da neće dozvoliti bilo kakve zakulisane radnje u završnici ABA lige

Košarka

Košarkaši Crvene zvezde sastaju se u petak od 20.00 časova sa ekipom Partizana na startu ovogodišnje finalne serije regionalne ABA lige. Tim povodom oglasio se prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana Nebojša Čović.

foto: Stefan Stojanović

- KK Crvena zvezda stigao je do finala i poslednje prepreke do cilja koji smo zacrtali. Koristim ovu priliku da se zahvalim svim Zvezdašima na ogromnoj podršci koju smo imali u trećoj i odlučujućoj utakmici polufinalne serije sa Cedevita Olimpijom koja nije bila nimalo laka! Okrećemo se finalu, i apelujem na sve da fer i sportski navijaju, pružaju podršku, bodre naš tim, budu naš šesti igrač i zaista učine parket hale "Aleksandar Nikolić" domaćim terenom za koji smo se borili i izborili bez obzira na sve opstrukcije i “zamke” koje smo izbegli tokom regularnog dela sezone, ali i polufinalnoj seriji plej ofa! Očekujem finale protiv rivala koji je oformio tim da osvoji sva takmičenja u kojima učestvuje i jasno je da nas očekuje težak posao. Verujem da je našim navijačima jasno da nam je zbog toga potrebna maksimalna podrška sa tribina. Istovremeno još jednom apelujem da ta podrška i ambijent budu sportski, u fer i korektnoj atmosferi u kojoj će centar pažnje biti naš tim, bez ubacivanja bilo kakvih predmeta na teren, vređanja bilo koga iz drugog kluba, ili bilo koga od aktera ovog finala - naveo je Nebojša Čović i nastavio:

- Uz nadu da će se pitanje šampiona regionalne lige rešavati isključivo na terenu, moram da upozorim da ćemo biti budni i reagovaćemo kao ozbiljan klub svim dozvoljenim sredstvima na svaki nagoveštaj i pokušaj da se finale rešava van parketa i na nekim drugim mestima, a ne na jedinom mestu – terenu! Nećemo reagovati niti smo reagovali na bilo kakve nemušte pokušaje provokacija pojedinaca koji su zalutali u ovaj sport, koji bi “petparačkim pričama” da nas uvuku u blato i nepotrebno podignu tenziju pred ovo finale. Navijajmo sportski, bodrimo Crvenu zvezdu!

foto: Kurir sport

Veliko finale biće igrano na tri pobede, crveno-beli su domaćini u prve dve utakmice koje su na programu u petak i nedelju od 20.00 časova. KK Crvena zvezda obaveštava javnost da su ovi mečevi proglašeni utakmicama “povišenog rizika” nakon bezbednosnog sastanka sa predstavnicima MUP RS i svih službi koje su uključene u organizaciju ove utakmice, uključujući i predstavnika KK Partizan koji su takođe bili prisutni na sastanku.

KK Crvena zvezda će zajedničkim snagama sa svim službama bezbednosti učiniti sve da utakmica protekne u najboljem redu. Klub još jednom poziva sve svoje navijače da u petak ispune dvoranu do poslednjeg mesta, pomognu ekipi da u sportskom ambijentu uz fer i korektno i sportsko navijanje, dođe do važne pobede na startu finalne serije!

foto: Starsport

KK Crvena zvezda još jednom podseća da gostujućih navijača neće biti u skladu sa dogovorom sa bezbednosnog sastanka, kao i da neće biti omogućen prelazak navijača iz jedno u drugi sektor hale. Tribina D biće ovoga puta rezervisana za najmlađe Zvezdaše i članove svih mlađoh selekcija našeg kluba.

U petak će u halu moći da uđu samo vlasnici sezonskih karata KK Crvena zvezda, koji su takođe imali dodatnu mogućnost da na svoje ime kupe i maksimalno dva paketa dnevnih karata za prve dve utakmice finala. Takođe, shodno propozicijama takmičenja, službena lica KK Partizan dobiće za njihove potrebe i na bazi reciprociteta, identičan broj karata koji će dobiti i predstavnici KK Crvena zvezda za utakmicu koje će organizovati taj klub.

foto: Starsport

Kapije dvorane biće otvorene dva sata pre početka meča, a KK Crvena zvezda apeluje na sve koji budu dolazili u dvoranu, da se ka njoj upute ranije, zbog detaljnih kontrola koje će biti sprovedene na svim ulazima.

Kurir sport