FILIP PETRUŠEV NAPUŠTA EFES, ATAMAN JE ODLUČIO: Da li je to šansa za Crvenu zvezdu i Partizan? Kreće borba za talentovanog Srbina
Foto: Starsport

sloboda

FILIP PETRUŠEV NAPUŠTA EFES, ATAMAN JE ODLUČIO: Da li je to šansa za Crvenu zvezdu i Partizan? Kreće borba za talentovanog Srbina

Košarka -

Logičan izbor za talentovanog Srbina bio bi da se vrati u otadžbinu

Filip Petrušev ima sezonu za zaborav u redovima Efesa. Jeste da je osvojio Evroligu sa turskim klubom, ali samo na papiru, pošto tokom fajnal-fora u Beogradu nije upisao ni minut na parketu u delima protiv Olimpijakosa i Reala.

Filip Petrušev
foto: Starsport

Posle reči trenera Efesa Ergina Atamana čini se da je za Filipa Petruševa završena epizoda u Istanbulu. Tamo za talentovanog Srbina neće biti mesta, dok god je Ataman na čelu struke.

O statusu 22-godišnjeg Filipa Petruševa Ergin Ataman pričao je za tursku TV stanicu NTV:

- Njegov doprinos u ovoj sezoni nije bio u skladu sa našim očekivanjima i moguće je da ćemo ga zameniti drugim igračem.

Ergin Ataman
foto: Starsport©

Još krajem decembra 2021. bilo je jasno da trener Efesa Ergin Ataman ne računa na Filipa Petruševa. I tada mu je davao mizernu minutažu, čak ga selio na tribine. Reagovala je tada Crvena zvezda, želela da talentovanog košarkaša dovede umesto Maika Cirbesa, međutim Ergin Ataman je spustio rampu, nije želeo da pojačava konkurenta u Evroligi.

Filip Petrušev
foto: Starsport©

Filip Petrušev mora za sledeću sezonu da pronađe klub u kojem će igrati. Kao logičan izbor nameću se srpski klubovi Crvena zvezda i Partizan, jer bi u njima sigurno imao garantovanu minutažu i poverenje trenera. Pitanje je samo pod kojim uslovima nekadašnji MVP ABA lige može da se rastane od Efesa, odnosno koliko će Turci tražiti za njegovu slobodu. Ne treba zaboravitiu da su ga platili 800.000 evra, koliko je iznosila klauzula njegovog nekadašnjeg kluba Baskonije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track