FOKUSIRANI SMO NA FINALE LIGE ŠAMPIONA! Anćeloti: Ne razmišljam o igračima iz drugih klubova
Foto: EPA

trener reala

FOKUSIRANI SMO NA FINALE LIGE ŠAMPIONA! Anćeloti: Ne razmišljam o igračima iz drugih klubova

Fudbal -

Trener fudbalera Real Madrida Karlo Anćeloti rekao je danas da je ekipa fokusirana na pripremu finala Lige šampiona, kao i da nisu pričali o dovođenju igrača iz drugih klubova.

"Jasno nam je da moramo da razmišljamo o sebi. Nikada nismo pričali o igračima iz drugih klubova. Poštujemo svakog, svaku odluku, svaki klub. Moramo da radimo svoj posao. Veoma je jasno i očigledno o čemu treba da razmišljamo, a to je priprema za finale", rekao je Anćeloti.

Madridski klub je bio zainteresovan za napadača Pari Sen Žermena Kilijana Mbapea, koji je u subotu objavio da ostaje u pariskom klubu.

Mbape je prošle godine rekao da želi da se pridruži Realu, ali je PSŽ odbio ponudu od gotovo 200 miliona evra.

Od francuskog igrača se očekivalo da završi prelazak u španski tim, nakon što na leto postane slobodan igrač, ali je umesto toga odlučio da potpiše trogodišnji ugovor sa PSŽ-om.

"Nikada nisam pričao o igračima koje ne igraju za Real Madrid i nikada neću pričati o igračima koji ne igraju za Real", istakao je Anćeloti.

Mbapeova odluka da odbije prelazak u Real bila je glavna tema u Španiji, ostavljajući po strani finale Lige šampiona izmedju Real Madrida i Liverpula.

Madriđani će u subotu u Parizu pokušati da osvoje 14. titulu prvaka Evrope, u svom petom finalu Lige šampiona u poslednjih osam sezona.

Pre osam godina Real je do titule prvaka Evrope doveo upravo Ančeloti, koji ističe da je tada bio veći pritisak.

"Prošlo je nekoliko godina otkako je Real osvojio poslednju Ligu šampiona (sezona 2017/18)... Sada su navijači našeg kluba željni, ali nisu toliko opsednuti time, i mislim da nam to može biti prednost", rekao je Anćeloti.

Ančeloti bi u subotu mogao da postane prvi trener sa četiri titule u Ligi šampiona. italijanski stručnjak istakao je da bi Marselo trebalo da se oporavi i bude spreman za finale, kao i David Alaba.

"Iskren da budem sa startnom postavom nije problem. To nije meč sa samo 11 igrača. Oni koji udju sa klupe dobro su pomagali do sada", dodao je Ančeloti.

Finale Lige šampiona izmedju Real Madrida i Liverpula na programu je u subotu od 21.00.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track