KARI IMA UNUKA KOJI DRŽI KOŠARKU U MALOM PRSTU: Luka igra za Bajern, a velika želja mu je da zaigra za SRBIJU i CRVENU ZVEZDU
Foto: Instagram

dinastija pešić

KARI IMA UNUKA KOJI DRŽI KOŠARKU U MALOM PRSTU: Luka igra za Bajern, a velika želja mu je da zaigra za SRBIJU i CRVENU ZVEZDU

Košarka -

Mladić ima 17 godina, a još ga niko nije kontaktirao iz KSS, bez obzira što mu je deda selektor A tima

Košarkaška dinastija Pešić živi. I evo, već treća generacija. Posle Svetislava i Marka, sigurnim košarkaškim koracima ide i naslednik Luka Pešić. Unuk čuvenog Karija, selektora srpskih košarkaša, ima 17 godina i igra za Bajern iz Minhena.

Luka Pešić
foto: Instagram

Velika želja mladog Pešića je reprezentacija Srbije, ali i Crvena zvezda, čiji je navijač od malih nogu. Luka Pešić rođen je 2005. godine u Minhenu i sin je nekadašnjeg reprezentativca Nemačke Marka i Lule Pešić. Sa velikih uspehom igra za kadetski tim Bajerna, nema protekcije, bez obzira što mu je otac direktor, a deda legenda košarke, kako u Srbiji, tako i u Nemačkoj.

Za sada niko iz KS Srbije nije kontaktirao mladog Luku Pešića, ili makar uspostavio vezu sa njim.

- Iskreno da vam odgovorim, ne znam kakav je moj reprezentativni status. Mene lično iz Srbije niko nije za sada kontaktirao. Kod mene želja postoji. U junu treba da idem u Srbiju, pa ćemo videti - otkrio je mlađani Luka Pešić u razgovoru za Sportski žurnal.

Luka Pešić
foto: Instagram

Što se tiče klupske opredeljenosti najmlađi član košarkaškog klana Pešić nema bilo kakvu dilemu. O tome gde i za koga bi voleo da zaigra ne ostavlja bilo kakvu nedoumicu.

- Ja sam zvezdaš! Ne vidim sebe u Partizanu - zaključio je Luka Pešić.

Zajedno sa Pešićem juniorom u mlađim kategorijama Bajerna igra još jedan Srbin Aleksa Vučetić. Mlađani Lozničanin stariji je godinu dana i već je imao priliku da zaigra za prvi tim kluba iz Minhena, u februaru, kada mu je Andrea Trinkijeri dao šansu u prvenstvu Nemačke.

Karijeva era

Zlato čekamo 20 godina

Svetislav Pešić doneo je poslednje dve velike titule košarkaškoj reprezentaciji naše zemlje. Za vreme dok je bio selektor bili smo svetski prvaci u Indijanapolisu 2002. godine i evropski šampioni u Turskoj 2001. godine. Otada, punih 20 godina Srbija nije uzela zlatnu medalju na velikim takmičenjima.

Kurir sport/A .R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track