Foto: Damir Dervišagić

Dejan Kolarov

NEKAD POŽELIM DA RADIM U PRODAVNICI: Solista baleta o saradnji sa svetskom zvezdom Sergejem Polunjinom i supruzi poznatoj GLUMICI

Kultura
> 20:42h

Dejan Kolarov je nižu baletsku školu pohađao u rodnom Zrenjaninu, nakon čega je došao u Beograd, gde živi i radi više od dve decenije.

Danas je prvi solista Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, a sjajno vlada repertoarom baletskih rola klasičnog, neoklasičnog i savremenog izraza. Dejan je uspešno završio pozorišnu sezonu u Hrvatskoj nastupom u baletu "Ko to tamo peva".

foto: Damir Dervišagić

- Velika scena HNK je fantastična. Imao sam priliku nekoliko puta da nastupim u Zagrebu. S baletom "Ko to tamo peva" obišli smo dosta zemalja po svetu, ali ovakvu reakciju dugo nismo imali. Mislim da zdrava konkurencija mnogo znači za razvoj kulture i moramo da nastavimo da negujemo razmenu predstava između Srbije i Hrvatske. Drago mi je što smo ponovo oživeli nešto što je nekada bilo uobičajeno i redovno - kaže Kolarov za Kurir.

FOTO: Damir Dervišagić
FOTO: Damir Dervišagić
FOTO: Damir Dervišagić
FOTO: Damir Dervišagić
FOTO: Damir Dervišagić
FOTO: Damir Dervišagić

Kako ćete provesti leto?

- Leto ću iskoristiti za odmor. Bila je iza mene napeta godina.

Šta je sa saradnjom sa Sergejem Polunjinom?

- Zvali su me ponovo i saradnja je trebalo se desi. Međutim, zbog situacije sa Ukrajinom stvari su se dodatno zakomplikovale. U kontaktu smo, pa ćemo videti šta ćemo dalje. Imali smo velike planove. Mnogo toga je otkazano zbog kovida. Ima potencijala za dalji rad.

foto: Profimedia

Da li neku ulogu posebno priželjkujete u novoj sezoni?

- Uvek mi je teško da odgovorim na to pitanje. Volim da sam na sceni i da imam izazove i prelazim neke svoje granice, a igra kao igra mi nije izazov. Sada bih voleo neke druge stvari da probam, a tiču su scene. Voleo bih da radim sa svetskim koreografima i da Narodno pozorište u Beogradu i direktor Baleta pozovu u Beograd neka kvalitetna imena koja će da doprinesu kvalitetu kuće i svih nas.

Hoćemo li vas videti sa suprugom Aleksandrom Bibić zajedno na sceni?

- Mi smo radili balet "Alisu" za Narodno pozorište. Zajedno smo napravili tu predstavu, a ona je igrala na sceni. Lepo smo radili. Ona je igrač i glumica, koja je završila Fakultet dramskih umetnosti. Videćemo šta će nam doneti život.

foto: Privatna Arhiva

Imate li glumačke ambicije?

- Obožavam scenu. Nisam siguran da li bih mogao dobro da radim glumački posao. Volim da kombinujem igru i glumu. Obožavam da snimam video-dens i umetničke filmove.

Šta biste još voleli da radite?

- Nekad poželim da radim kao radnik u prodavnici.

foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs

Bonus video: