Foto: Printscreen/Twitter

rat u ukrajini

TEŠKO JUTRO ZA UKRAJINCE Ruske snage napale predgrađe Kijeva, na Černigovsku oblast ispaljeno više od 20 raketa iz Belorusije

Planeta

Više od 20 raketa lansirano je iz Belorusije ka Ukrajini, saopšto je Ukrajinski Generalštab Oružanih snaga, a prenosi Gardijan.

Ukrajinski zvaničnici objavili su nešto više detalja u vezi sa prijavljenim raketnim napadom na Černigovsku oblast jutros.

Operativna komanda Ukrajine na severu objavila je ažuriranje pozivajući se na informacije koje su dobili od beloruskih izvora o lansiranju više od 20 raketa iz Belorusije.

Od 17.20 do 18.30 časova. 28. jula 2022. dobili smo informacije iz beloruskih izvora o lansiranju više od 20 raketa iz te zemlje. Trenutno se zna za 9 raketa koje su došle preko teritorije Gončarivske, Černigovske oblasti. Za sada nema izveštaja o žrtvama, navode ukrajinske snage.

Kuleba: Ruske snage napale predgrađe Kijeva

Rusija je, kako se navodi, rano jutros udarila u infrastrukturu u regionu Kijeva.

Regionalni guverner Kijeva, Aleksij Kuleba, rekao je da je raketirana oblast Višegorod, severno od prestonice.

U ažuriranju Telegrama objavljenom nešto posle 6 ujutro, Kuleba je rekao:

Neprijatelj je jutros izveo raketni napad na jednu od zajednica u Višgorodskom okrugu. Gađan je objekat infrastrukture. Informacije o nastradalima se prikupljaju. Sve hitne službe su već na licu mesta.

Gradsko veće Kijeva je takođe izdalo alarm za vazdušnu opasnost otprilike u isto vreme, pozivajući stanovnike da potraže sklonište.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs