porodica i problemi

GOMILA MALIH EGOCENTRIKA KOJI RASTU SA JEDNOM IDEJOM Stručnjaci otkrivaju uzroke porodičnog nasilja NE PRIČAMO O PROBLEMIMA!

Društvo

Vinko P. (53) iz Starčeva usmrtio je svoju suprugu Julijanu P. pa presudio sebi u porodičnoj kući nakon proslave krsne slave .

Žena je imala prostrelne rane na grudima i stomaku, a nađena je na ljuljašci u dvorištu. Ekipa Hitne pomoći odmah je transportovala u bolnicu, ali je ona, na žalost, preminula od zadobijenih rana.Muškarac je ležao naslonjen uz zid kuće sa prostrelnom ranom na glavi,a lekari su samo mogli da konstatuju smrt.

foto: Printscreen Facebook

Prema rečima meštana iz Starčeva, reč je o paru koji je dugo radio u inostranstvu, ali su imali dosta problema i prepirki u braku.

Tim povodom, gošće Kurir TV koje su razgovarale sa glavnom urednicom Snežanom Petrović bile su psiholog i porodični psihoterapeut Radmila Vulić Bojović i advokat Ana Selak.

foto: Kurir Televizija

- Meni se čini da u svakom drugom, ili trećem predmetu ima ovakvih loših neraščišćenih porodičnih odnosa. Možemo da krenemo od jedne stvar, a da dođemo do nasilja, koje je bilo aktuelo, ili je i sada, a da to nije prepoznato. Žrtva mora sama da prepozna nasilje - rekla je advokatica Ana Selak.

foto: Kurir Televizija

A porodični psihoterapeut Radmila Vulić Bojović otkrila je kako izgleda početak porodičnog nasilja.

- Mislim da mi imamo jako složen i komleksan društveni problem, koji čak nema toliko veze sa zakonskom regulativom. Mi immao mentalitetski problem. Imamo problem mistifikovanja i idealizovanja porodice i porodičnih odnosa, a suštinskim nebavljenjima porodicom i drugim ljudima sa kojima živimo. To je loše. Mi ne pričamo o problemima, nego ih guramo pod tepih, to je na nivou deteta od 5 godina, koje ako se pokrije ćebetom preko glave i ne vidi vas, misli da ne vidite ni vi njega - rekla je porodični psihoterapeut Radmila Vulić Bojović i dodala:

foto: Kurir Televizija

- Među ljudima postoji veliki stepen frustracije, posebno kada ulažu mnogo u nešto, a ne dobijaju zauzvrat. Drugo, roditelji se jako malo bave decom, malo ih upućuju na neke stvari koje se tiču, prosto načina kako da živimo među drugim ljudima. Imate trend u roditeljstvu da su deca u fokusu. Što je sa jedne strane dobro. Sa druge strane imate gomilu malih egocentrika koji rastu sa idejom: "Ako nije onako kako meni odgovara, onda ne valja ništa". Posle u odraslom dobu bude "ako se ne slažeš sa mnom ti si protiv mene i ti mi želiš zlo".

Celo gostovanje možete pogledati U VIDEU ISPOD:

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video: