Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

AKO OVAKO ČISTITE WC ŠOLJU, BOLJE DA JE NE ČISTITE: Ove dve GREŠKE svi pravimo, a nismo ni svesni koliko pravimo RAJ ZA BAKTERIJE!

Žena

Iako mnogi misle da je WC šolja najprljavija stvar u kući, brojna istraživanja pokazuju da su često u pitanju druge površine u domu. Naime, na njih obraćamo manje pažnje, pa se lakše razviju bakterije nego na šolji koja se redovno čisti.

foto: Shutterstock

Iako mnogi redovno čiste WC šolju kako bi se na njoj skupljalo što manje bakterija. Sve je to uzalud ako nakon nužde dok puštate vodu ne spuštate poklopac - što je velika greška.

Brojna istraživanja su pokazala da kad se pušta voda na toaletu, zbog jakog pritiska, kapljice mogu da "lete" i do pet metara visine u vazduh. To svakako želite da izbegnete ako ne želite širenje bakterija.

foto: PrintScreen

Druga najčešća greška koju mnogi rade je da ne ostave četku za čišćenje WC šolje da se osuši nakon upotrebe, nego je mokru stave u posudu. Time se stvara savršena podloga bakterijama da se razmnože u velikom broju, a pri idućoj upotrebi četke ćete ih "razmazati" po unutrašnjosti WC šolje.

(Kurir.rs)

Bonus video: