šokantno

ĐUKANOVIĆ ZA KURIR TV: Demokratski front ima 3 USLOVA ZA DRITANA ABAZOVIĆA Bez njih nema podrške manjinskoj vladi Crne Gore

Vlada Crne Gore je pala i potrebno je resetovati odnose na 30. avgust i formirati vladu koja će biti odraz narodne volje, saopštio je jedan od lidera Demokratskog fronta, Milutin Đukanović.

Crna Gora
> 10:26h

Neophodna većina za rušenje vlade Dritana Abazovića, koju okuplja DPS Mila Đukanovića, još nije okupljena, pa su i dalje otvorene sve opcije za izlazak iz sve dublje političke krize u Crnoj Gori.

Inicijativa o nepoverenju aktuelnoj vladi koju su pokrenule partije bivšeg režima naći će se na dnevnom redu Skupštine 19. avgusta. U toku su brojne kombinatorike oko sudbine manjinske vlade. Da bi ona pala, inicijatorima nedostaje pet glasova poslanika, uz već poznatih 36 podrške.

foto: Kurir televizija

Jedan od lidera Demokratskog fronta smatra da je vlada Crne Gore pala i da će se formirati nova vlada 30. avgusta, sa novim ciljevima.

- Vlada Crne Gore je pala. Konstituenti koji čine sadašnju vlast pokrenuli su pitanje nepoverenja vladi Crne Gore. Demokratski front je saopštio da je potrebno resetovati odnose na 30. avgust i formirati vladu koja će biti odraz narodne volje. Tri osnovna stuba te narodne volje su da pod jedan SPC bude ravnopravna sa ostalim crkvama i verskim zajednicama. Pod brojem dva da vlada ne bude sa DPS i Milom Đukanovićem. Pod brojem tri da postoji borba protiv organizovanog kriminala i korupcije - rekao je Milutin Đukanović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video: