Foto: www.crvenazvezdafk.com

ozbiljno takmičenje

OVO SU POTENCIJALNI RIVALI ZVEZDE U LIGI EVROPE: To je Liga šampiona u malom, čekaju ih ozbiljni klubovi, ima mnogo MINA

Fudbal

Crvena zvezda jeste ostala bez Lige šampiona, ali će igrati u Ligi Evrope. I u tom UEFA takmičenju biće u prvom šeširu na žrebu koji je zakazan za petak od 13.00 časova u Istanbulu.

foto: www.crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda se našla u odabranom društvu, zajedno sa Mančester junajtedom, Romom, Arsenalom, Lacijom, Bragom, Rendžersom sa kojima neće moći da se sastane. U drugom šeširu biće kvalitenih timova poput Monaka, Fejenorda, Rena, Sosijedada... Iz trećeg vrebaju ozbiljne ekipe poput Betisa, Mitjilanda, Union Berlina, a iz četvrtog Nant, Cirih, belgijski Union, austrijski Šturm...

Zahvaljujući činjenici da se nalazi na 33. mestu UEFA rang liste i velikom broju bodova koje je osvojila unazad šest sezona, Crvena zvezda može da se zahvali na tako visokom kotiranju u evropskom fudbalu. Liga Evrope jeste slabija od Lige šampiona, ali donosi mogućnost takmičenja i utakmica protiv ravnopravnih rivala sličnog kvaliteta. Izuzetna prilika da moćni timovi dođu u Beograd i da Marakana tri puta bude dupke puna, kao protiv Makabija u kvalifikacijama za elitni rang.

foto: www.crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda je ulaskom u grupnu fazu Lige Evrope obezbedila najmanje 3.00 boda za klupski koeficijent. Prvi meč je na programu 8. septembra, drugo kolo se igra 15. septembra, treće 6. oktobra, zatim 13. i 27. oktobra, dok je meč 6. kola zakazan za 3. novembar.

Crvena zvezda je po okončanju kvalifikacija za Ligu šampiona bogatija za 10.700.000 evra. Prvak Srbije dobio je 5.000.000 evra plasmanom u plej-of Lige šampiona, a selidbom u Ligu Evrope sleduje mu još 3.200.000 evra. Na osnovu desetogodišnjeg rejtinga UEFA Zvezdi će pripasti oko 2.500.000 evra. Plus, u grupnoj fazi za pobedu može da inkasira 630.000 evra, a za remi 210.000 evra.

foto: www.crvenazvezdafk.com

Projektovani žreb za Ligu Evrope

Šešir 1

Roma, Mančester junajted, Arsenal, Lacio, Braga, Crvena zvezda (još dva mesta)

Šešir 2

Fejenord, Ren, Gent, Monako, Sosijedad (još tri mesta)

Šešir 3

Karabag, Malme, Betis, Mitjiland, Ferencvaroš, Union Berlin (još dva mesta)

Šešir 4

Fenerbahče, Nant, Helsinki, Šturm, AEK Larnaka, Harts, Union (još dva mesta)

Kurir sport