ČASTILI SMO MAKABI, ALI HAJDE DA BUDEMO REALNI! Pešić smiruje strasti: LIGA EVROPE je pre tri godine bila san za Zvezdu (VIDEO)
Foto: www.crvenazvezdafk.com

ode liga šampiona

ČASTILI SMO MAKABI, ALI HAJDE DA BUDEMO REALNI! Pešić smiruje strasti: LIGA EVROPE je pre tri godine bila san za Zvezdu (VIDEO)

Fudbal -

Aleksandar Pešić odigrao je dobro utakmicu protiv Makabija. Postigao je prvi gol, asistirao kod drugog Mirka Ivanića, odlično se kretao, pravio velike probleme prvaku Izraela.

Aleksandar Pešić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Nažalost, Crvena zvezda nije uspela. Nesrećan autogol Milana Pavkova u 90. minutu nokautirao je crveno-bele i doneo veliku sreću Makabiju, koji je otišao u Ligu šampiona.

Kurir je pitao, a Aleksandar Pešić odgovorio, da li je Crvenu zvezdu skupo koštalo, što je dva puta častila Makabi. Prvo u Haifi, a u utorak u Beogradu, jer je oba puta vodila 2:1.

- Svima nam je teško da sumiramo utiske vruće glave. Ostaje žal, imali smo 2:0, u oba poluvremena smo primili gol u poslednjim sekundama i ovog puta smo imali manjak sreće – rekao je Pešić i dodao:

Aleksandar Pešić
foto: www.crvenazvezdafk.com

– U Haifi smo odigrali slabu utakmicu, a u Beogradu smo bili dobri, iako jesmo pali u drugom poluvremenu. Ne znam... Ma jesmo ih častili. Više ni ne znam šta da kažem kada kod kuće ispustimo dva gola razlike. Naravno da mi je žao što neću da igram Ligu šampiona. To je fudbal, pokušaćemo sledeće godine.

U svlačionici fudbaleri Crvene zvezde posle šokantnog remija nisu razgovarali.

- Pomalo naivno smo primili gol. Lakše bi nam bilo da smo primili gol iz penala. Kada odbraniš penal moraš da budeš pametniji, da zatvoriš poluvreme i kasnije budeš rasterećeniji. Večiti derbi je za sedam dana.

04:05

Častili smo Makabi, ali hajde da budemo realni, Aleksandar Pešić smiruje strasti u Zvezdi

Napadač Crvene zvezde Aleksandar Pešić smatra da nije smak sveta što se ekipa nije plasirala u Ligu šampiona, iako postoji ogroman žal za propuštenom prilikom.

- Dobro ljudi, 'ajmo da pričamo realno. Pre tri godine smo sanjali da igramo Ligu Evrope, a sada se smatra to takmičenje neuspehom. Hajde da budemo realni. Bio je dobar dvomeč, dali smo četiri gola, primili pet i nismo prošli. Polako, igraćemo tu ligu šampiona, mislim da smo dali maksimum. Ne smatram neuspehom Ligu Evrope.

Milan Pavkov
foto: www.crvenazvezdafk.com

Novinare je interesovalo kako je Milan Pavkov podneo autogol u 90. minutu...

– Svakome može da se desi. Koliko je puta doneo radosti Marakani, koliko je puta smo zbog njega prošli dalje. Šta da mu se kaže – istakao je Pešić.

Crvena zvezda će u petak u 13.00 časova posle žreba u Nionu saznati rivale u grupnoj fazi Lige Evrope.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track