Foto: Privatna Arhiva

više javno tužilaštvo u beogradu

KUVAR IZ JAKOVA IZ KALAŠNJIKOVA UBIO PILOTA: Podignuta optužnica protiv Đure, preti mu duga robija!

Crna Hronika
> 14:07h

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv kuvara Đure N. (23) zbog sumnje da je 29. maja u Jakovu kod Surčina iz automatske puške ubio pilota Vuka Jolovića (30).

- Đuri N. se optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo u sticaju da krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja - potvrđeno je iz Višeg tužilaštva, koje je predložilo sudu da okrivljenom produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Podsetimo, sumnja se da se zločin dogodio nakon svađe Đure N. i Vuka Jolovića ranije toga dana. Navodno, Jolović je kasnije došao ispred kuće optuženog i ušao u raspravu sa njegovim ocem. Đura N. je, kako se sumnja, uzeo automatsku pušku iz svoje kuće izleteo napolje i u Jolovića ispalio dva kratka rafala iz "crvene zastave".

Đura N.foto: Privatna Arhiva

Đura N. koji je uhapšen posle nekoliko dana skrivanja u šumi, podsetimo, na saslušanju u tužilaštvu je priznao da je ispred svoje kuće u Jakovu ubio Vuka Jolovića, a potom pobegao sa lica mesta. Kako je Kurir pisao, on je izjavio da je kalašnjikov i metke pronašao pre godinu dana, dok je šetao. Posle zločina, kako je naveo, skrivao se u šumi u Progaru, gde je i ostavio oružje, koje je naknadno pronađeno.

- Ispričao je da je pušku i kesu sa municijom našao pre oko godinu dana, dok je šetao u blizini manastira Fenek, i da je uzeo i odneo kući. Posle zločina, za koji tvrdi da ga se ne seća, kako je rekao, pušku je bacio u šumi u kojoj se i krio dva dana, dok se nije predao policiji - kaže izvor Kurira.

vuk Jolovičfoto: privatna arhiva

Đura N. je tokom iznošenja odbrane izjavio da se ne seća trenutka kada je pucao u Vuka, ali da je tri godine imao probleme sa njim i njegovom braćom jer su ga maltretirali "zbog toga što je navijač Partizana, a oni navijaju za Zvezdu".

S druge strane, rodbina ubijenog Vuka Jolovića tvrdi da je osumnjičeni Đura N. ubio mladog pilota jer je on štitio dečaka kog je kuvar maltretirao i terao ga da skače u Savu, te sve to snimao telefonom.

Kurir.rs/ J. S.