VUK JE UBIJEN JER JE ŠTITIO SIROČE OD ĐURINOG MALTRETIRANJA! Brat ubijenog pilota otkrio zašto ga je kuvar izrešetao: BIO JE VITEZ
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

ispovest

VUK JE UBIJEN JER JE ŠTITIO SIROČE OD ĐURINOG MALTRETIRANJA! Brat ubijenog pilota otkrio zašto ga je kuvar izrešetao: BIO JE VITEZ

Crna Hronika -

Miloš M., brat Vuka Jolovića koji je ubijen pred njegovim očima u Jakovu tvrdi da je osumnjičeni Đura N. ubio mladog pilota jer je on štitio dečaka kog je kuvar maltretirao i terao ga da skače u Savu, te sve to snimao telefonom.

Podsetimo, u nedelju oko 20 časova, Đura N. zapucao je iz kalašnjikova na pilota Vuka Jolovića i smrtno ga ranio u stomak. Miloš M. je brata odvezao do najbliže zdravstvene ustanove, ali je mladić umro. Đura N. posle pucnjave seo je u kola i pobegao. Zločin se, da podsetimo, dogodio ispred kuće u kojoj Đura N. živi sa porodicom.

Vuk Jolović
Vuk Jolovićfoto: privatna arhiva

Brat ubijenog koji je i svedok događaja za Kurir je ispričao da su kobnog dana svi bili okupljeni u Jakovu i pekli jagnje u dvorištu, kada se pojavio Đura N. i napravio problem.

- Moj brat je bio vitez i izgubio je život jer je branio dete koje nema ni oca ni majku, a koje je Đura terao da skače u Savu. Kobnog dana, dok smo ispraćali Vukovu sestru u bolnicu na porođaj, pred kućom se pojavio Đura N. i parkirao auto. Vuk ga je iz dvorišta pitao zašto izigrava kriminalca i maltretira dete siroče, pa su seli u Đurina kola da popričaju o tome - kaže Miloš M.:

- Tokom razgovora su se i potukli, pa je Đura, videvši da je moj brat jači, izleteo iz auta i pobegao ka svojoj kući, a sa sobom je poneo i Vukove ključeve, koji su mu slučajno ispali. Video sam da j njegov "golf" ostao kod nas, seo sam u kola, odvezao ih ispred njegove kuće i ostavio ključ u bravi, pa se pešice vratio do imanja - priča Miloš.

Vuk Jolović
Vuk Jolovićfoto: privatna arhiva

Miloš M. objašnjava da se ubrzo pred kapijom pojavio Đurin otac koji je imao Vukov ključ.

- Mlatio je ključem i pitao: Ko mi je prebio sina? Vuk je ustao i rekao: Ja sam ga tukao, zato što je loš čovek i maltretira decu. Posle toga je Đurin otac, koji je povremeno uslužno radio u našoj firmi, udario mog brata i otišao. Krenuo sam do njihove kuće da popričamo i rešimo ovaj nesporazum, a onda je za mnom došao i Vuk. Zamolio sam ga da sačeka ispred, da ne bude više problema - prepričava Miloš:

Đura N., Jakovo, upucan
foto: screenshot

- Ispred kuće se on sukobio sa Đurinim bratom, a ja sam sa njegovim roditeljima izašao ispred. Odjednom, Đura je izleteo u gaćama sa automatom i počeo da puca. Sakrio sam se iza nekog auta i počeo da ga molim da spusti pušku, a to su ponavljali i njegovi roditelji i brat. Rekao sam mu: Đuro, pusti me da pomognem bratu, hoćeš li i mene da ubiješ? On je odgovorio: Tebe neću. Sasuo je još jedan rafal u Vuka, a onda ušao unutra i uzeo lovačku pušku, pošto mu je očigledno nestalo municije, pa smo ga svi ponovo molili da ne puca dok ne pomognem bratu.

1 / 6 Foto: Kurir

Miloš objašnjava da je brata uneo u kola, a onda odvezao u Dom zdravlja Surčin, odakle je prebačen u Urgentni centar u kome je i preminuo.

- Moj brat je radio u našoj firmi od 6 ujutru do 6 uveče da bi sakupio novac da u Londonu polaže za licencu za pilota, pošto je završio Akademiju u Vršcu. Nije bio nikakav narko diler, niti reketaš, igrao je fudbal u Crvenoj zvezdi, bolela ga je nepravda u životu, zato je i umro.

Vuk Jolović biće sahranjen danas u 12.30 sati na Bežanijskom groblju.

Kurir.rs

Bonus video:

00:13

PRVi SNIMAK SA MESTA PUCNJAVE U SURČINU Komšije u šoku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track