EVO KO JE UBICA IZ RAKOVICE! 3 GODINE BIO NA POTERNICI: Organizovao bandu za falsifikovanje dolara i krio se u kući svoje žrtve
Foto: Privatna Arhiva, Nenad Kostić

istraga

EVO KO JE UBICA IZ RAKOVICE! 3 GODINE BIO NA POTERNICI: Organizovao bandu za falsifikovanje dolara i krio se u kući svoje žrtve

Crna Hronika -

Zoran Radojčin (52) koji je uhapšen zbog sumnje da je 30. maja u Rakovici ubio Miloša Tomaševića u čijoj je kući živeo, osuđen je ranije pred Specijalnim sudom u Beogradu na sedam godina zatvora kao organizator kriminalne grupe koja je falsifikovala američke dolare!

Osim zatvorske kazne, Specijalni sud tada je Radojičinu izrekao i novčanu kaznu od 200.000 dinara, dok su ostali pripadnici njegove kriminalne grupe osuđeni na kazne od četiri do pet godina zatvora.

Miloš Tomašević, Rakovica, ubistvo, Zoran Radojičin, sestrić, ujak
foto: Nenad Kostić

- Apelacioni sud u Beogradu 2019. pravosnažno ga je osudio na kaznu koju je izrekao Specijalni sud, ali je on pobegao. Tokom postupka je utvrđeno da je ova kriminalna grupa koja je falsifikovala američke dolare i distribuirala ih po Srbiji, ali i Češkoj, Mađarskoj i drugim državama regiona i Evrope - podseća sagovornik Kurira.

Od Radoičića su tada oduzete i lažne novčanice u apoenima od 100 američkih dolara.

- Radojičin je osuđen jer je u štampariji, koja je otkrivena organizovao pravljenje lažnog američnog novca u apoenima od 100 američkih dolara. Otkiveno je 4.645 komada lažnih novčanica od ukupno u iznosu od oko 500.000 falsifikovanih dolara dolara - saopšteno je ranije iz tužilaštva, kada je grupa uhapšena.

Tri godine posle presude, Radojčinu su ponovo stavljene lisice, a on je na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu priznao da je u kući u Rakovici ubio Miloša Tomaševića.

On je navodno ispirčao da je u Miloševoj kući skrivao poslednje tri godine upravo zbog poternice za falsifikovanje, ali da ga je Miloš kinjio i ponižavao, nazivao pogrdnim imenima, zbog čega mu je 30. maja "pukao" film.

- Tužilaštvo je posle saslušanja predložilo sudu da mu odredi pritvor do 30 dana - potvrđeno je iz Višeg tužilaštva u Beogradu.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track