Foto: Starsport

bomba

ZVEZDA JE BLIZU KAPITALNOG POJAČANJA: Ono što je Kurir pisao pre godinu dana, sada je realnost! Reprezentativac Srbije na Marakani

Fudbal

Rukovodstvo FK Crvena zvezda ne sedi besposleno tokom zimske pauze. Radi se ozbiljno na Marakani, a tome u prilog ide i najsvežija informacija koja dolazi iz Ljutice Bogdana 1A.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Uroš Spajić (29), reprezentativac Srbije koji je zbog povrede propustio Svetsko prvenstvo u Kataru, mogao bi uskoro da zaduži dres Crvene zvezde. Ono o čemu je Kurir pisao prošle zime, sada postaje realnost. Kontakti i obostrana želja između dve strane postoje i ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti potpisivanje ugovora trebalo bi da bude samo formalnost.

Menadžment Crvene zvezde veruje da bi Uroš Spajić bio idealno pojačanje za prolećni deo sezone i borbu za titulu, a potom i u Ligi šampiona. I za samog igrača bi povratak na Marakanu značio mnogo, prvo da rehabilituje karijeru posle ozbiljne povrede kolena, a onda i da se vrati u reprezentaciju.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Dolazak Uroša Spajića značio bi i moguć odlazak jednog od trojice Zvezdinih centralnih defanzivaca - Aleksandra Dragovića kojeg želi Sampdorija, Strahinje Erakovića koji je pod budnim okom skauta iz Rusije i Italije, te Nemanje Milunovića kojeg i dalje prate klubovi sa Istoka Evrope, sa ozbiljnom reputacijom.

Uroš Spajić je prošle godine u ovo vreme raskinuo ugovor sa ruskim Krasnodarom. Bilo je razgovora izmešu njegovih agenata i Crvene zvezde, međutim nije došlo do dogovora, posebno kada je u igru ušao turski klub Kasimpaša za kojeg je dafanzivac ubrzo i potpisao. Sjajne partije u prvenstvu Turske naterale su čelnike Bešiktaša da Urošu Spajiću ponude ugovor

foto: Profimedia

A, onda je došao april utakmica baš protiv crno-belih iz Istanbula koju je Kasimpaša rešila u svoju korist rezultatom 3:0, i u kojoj je srpski defanzivac pokidao ligamente kolena. Posle operacije usledile su terapije i rehabilitacija. Danas je Spajić zdrav i spreman za nove izazove.

Uroš Spajić ponikao je u omladinskoj školi Crvene zvezdem u koju je kao klinac došao iz novobeogradskog Radničkog. Za crveno-bele debitovao je 27. oktobra 2010. godine protiv Borca iz Čačka u kupu, sa 17 godina. Na Marakani je sarađivao sa trenerima Robertom Prosinečkim i Aleksandrom Jankovićem. U maju 2013. otišao je u Tuluz za 1.000.000 evra, praktično spasivši klub od bankrota.

Kurir sport/A. R.