UROŠ SPAJIĆ BI BIO BINGO ZA ZVEZDU: Reprezentativac je SLOBODAN, inostranstvo je prioritet, ali ga srce vuče ka MARAKANI!
Foto: FK Crvena zvezda, Starsport©

kapitalac

UROŠ SPAJIĆ BI BIO BINGO ZA ZVEZDU: Reprezentativac je SLOBODAN, inostranstvo je prioritet, ali ga srce vuče ka MARAKANI!

Fudbal -

Ukoliko se pokaže mogućnost za transfer, čelnici crveno-belih bi adekvatno reagovali

Crvena zvezda ostala je bez Miloša Degeneka ove zime, a klub je indirektno pokazao put da će šansu dati mlađim igračima na toj poziciji. Međutim, činjenica da je Uroš Spajić slobodan, možda bi mogla da natera čelnike kluba iz Ljutice Bogdana na reakciju.

Uroš Spajić
foto: Starsport

Uroš Spajić je pre nekoliko dana raskinuo ugovor sa ruskim Krasnodarom i slobodan je u izboru sredine. Prioritet za njega i njegove agente je inostranstvo, mada bi u slučaju da ne pronađe adekvatan klub mogao da zaduži opremu Crvene zvezde na proleće. Još jedan veliki motiv je osvajanje titule, jer Spajić nema taj trofej sa Crvenom zvezdom.

Uroš Spajić
foto: Starsport

Nema za sada reakcije, ni iz Ljutice Bogdana, ni od strane Uroša Spajića. Ali, kako u Crvenoj zvezdi vole da kažu "prelazni rok je živa stvar i kada se ukaže prilika, treba reagovati" vrlo je moguće da će doći do reakcije pred kraj prelaznog roka. Izvesno je da bi u paru sa Aleksandrom Dragovićem Spajić činio granitni bedem ispred gola Milana Borjana, posebno u utakmicama u Evropi. Sa druge strane, odličan je u igri i sa trojicom defanzivaca pozadi koju trener Dejan Stanković često forsira, jer je takvu ulogu besprekorno obavljao u reprezentaciji Srbije.

Uroš Spajić
foto: Starsport

Uroš Spajić ima 28 godina i iza sebe bogato internacionalno iskustvo, jer je pored Rusije igrao u Francuskoj za Tuluz, u belgiji za Anderleht, a jednu sezonu proveo je i u Holandiji u redovima Fejenorda. Ima status reprezentativca Srbije, igrao je u kvalifikacijama za SP u Kataru, jedan je od defanzivaca kojima veruje selektor Dragan Stojković Piksi. Posebno se dobro pokazao u odlučujuem meču protiv Portugala u Lisabonu, kada je u pravom trileru odigrao bez greške poslednjih 30 minuta meča.

Uroš Spajić
foto: Starsport

Ponikao je u omladinskoj školi Crvene zvezde, a za crveno-bele debitovao je 27. oktobra 2010. godine protiv Borca iz Čačka u kupu, sa 17 godina. Na Marakani je sarađivao sa trenerima Robertom Prosinečkim i Aleksandrom Jankovićem. U maju 2013. otišao je u Tuluz za milion evra, praktično spasivši klub od bankrota.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track