Foto: Shutterstock
njam njam
JEFTINO, A ODLIČNO JELO ZA CELU PORODICU: Zapečene tikvice, paradajz i sir uz sjajni preliv su savršeni i UKUSNI ručak (RECEPT)
Žena
Lagano se pravi, a nema ko neće uživati u ovom finom i zdravom ručku.
Sastojci:
tikvice - 3 komada /srednje veličine/
paradajz - 3 komada
luk - 1 glavica
paprike - 1 komad, crvena
šargarepa - 1 komad
sir - 200 g, mrvljeni
jaja - 1 komad
kiselo mleko - 200 g
brašno - 3 supene kašike
so
ulje
Priprema:
Isecite tikvice po dužini, posolite i pecite na gril tiganju.
Pravite sos od pasiranog paradajza, narendane šargarepe, luka i crvene paprike.
Poređajte po dnu namazanog pleha prvo red tikvica, prelijte sosom i završite mrvljenim sirom i tako ređajte sastojke dok se ne potroše, poslednji red su tikvice.
Pecite na 200 stepeni i pre nego što bude gotovo prelijte prelivom od mleka, jaja i brašna.
(Kurir.rs/Receptoor)
Bonus video: