Foto: Privatna Arhiva, Petar Aleksić

tuga ne prolazi

SEJAO SMRT IZ KALAŠNJIKOVA! 5 MESECI OD MASAKRA U MLADENOVCU: Monstrum ubio 9 i ranio 13 mladih! REŠETAO JE, PRAVIO SAM SE MRTAV

Crna Hronika

Osumnjičeni U. B. (21) iz Dubone kod Mladenovca pre tačno pet meseci počinio je masakr kad je ubio devetoro mladih ljudi u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca, a teško ranio njih 13.

Podsetimo, U. B. je 4. maja uveče započeo krvavi pir kod spomenika u Malom Orašju, gde je omladina roštiljala i obeležavala Đurđevdanski uranak. Tu je hicima iz "kalašnjikova" ubio Nemanju Stevanovića (21), Lazara Milovanovića (20), Petra Mitrovića (30), Marka Mitrovića (18), Nikolu Milića (15) i Aleksandra Milovanovića (17). Potom se odvezao u selo Dubona i kod škole ubio Milana Panića (21), mladog policajca, njegovu sestru Kristinu (19) i druga Dalibora Todorovića (25).

U. B. foto: J.V., Facebook

Nakon masakra pokušao je da pobegne, oteo je taksi u kom je bila i putnica, a zatim naterao taksistu da ga vozi do sela nadomak Kragujevca, gde je sutradan uhapšen u kokošinjcu svog ujaka.

Od nevino stradalih žrtava porodice se skoro svakodnevno opraštaju na društvenim mrežama, gde potresnim porukama i fotografijama žale za najmilijima.

U krvavom piru povređeni Jovan Ranković (21) iz Malog Orašja u ispovesti za Kurir ranije je opisao jezive scene kobne večeri kad su mu pobijeni prijatelji i kada je i sam teško ranjen sa četiri hica.

Jovan Ranković foto: Petar Aleksić

- Počeo je da rešeta. Pravio sam se da sam mrtav, da me ne dokrajči - rekao je tada Ranković i dodao da je pokušao da se sakrije iza stabla, ali da nije uspeo, pa se ubica vratio po njega:

- Beli duks me je odao, video je kako virim iza drveta i rekao mi: "Ej, ti, iza drveta!", i počeo da puca na mene, tada me je pogodio opet u stomak. Pokušao sam da bežim, ali sam se sapleo i u trenutku odlučio da ostanem tu i da nepomično ležim. Pravio sam se da sam mrtav, nisam se pomerao... - opisao je preživeli mladić krvavu noć.

U pritvoru

Masovni ubica U. B. se od hapšenja 5. maja nalazi u pritvoru, a 17. juna opet je bio u centru skandala kada se u smederevskom pritvoru nakon što je vraćen sa psihijatrijskog veštačenja u Beogradu potukao sa cimerom J. S. On je tada disciplinski kažnjen, a o njegovoj prekoj naravi govori i njegov policijski dosije. Naime, on je u prošlosti više puta privođen, čak i kao maloletnik, između ostalog i zbog napada na policajca. Komšije su nam ispričale da je U. B. bio oduvek problematičan, bahat i nezobziran i da je čak ubijao pse, tukao dedu i zaletao se motorom na komšije. Družio se sa rijaliti učesnicima, a idol mu je bio osuđivani kriminalac i rijaliti učesnik Kristijan Golubović, što je sam isticao na društvenim mrežama.

foto: EPA/Andrej Cukić

(Kurir.rs - B. T.)