Foto: Kurir televizija

KURIR TV

LUDILO U NOVOM SADU I KRAGUJEVCU ZA DOČEK! Pogledajte šta je pripremljeno za novogodišnju noć u ova 2 grada (VIDEO)

Društvo

Nadomak smo prazničnog vikenda i dočeka Nove 2024. godine. Već smo navikli da se u skoro svakom gradu u Srbiji stara godina isprati na trgovima, na glavnim gradskim šetalištima ili promenadama, a kako će se ispratiti u Kragujevcu i Novom Sadu otkrite u nastavku.

Iz srpske Atine u jutarnji program Kurir televizije uključila se naša novinarka Ana Drakić koja je u intervjuu sa Feđom Putnik, iz evropska prestonice kulture, prenela šta je u Novom Sadu pripremljeno za novogodišnju noć.

- Novosađani će sedmu godinu za redom u Novu godinu ući uz doček. I nešto što svakako izdvaja doček od drugih proslava Nove godine je svakako to što je to jedinstvena proslava dve Nove godine, 31. decembra i 13. januara. Ali je i činjenica da pored izvođačke umetnosti, doček neguje i vizuelnu umetnost, pa nas tako i ove godine očekuje treće izdanje Tesla svetlosne galerije. Na kojoj su zapravo vredno radili mnogobrojni vizuelni umetnici, ali i institucije kao što su Akademija umetnosti i Fakultet tehničkih nauka. Sami radovi u okviru Tesla svetlosne galerije biće prikazani duž podgrađa Petrovaradinske tvrđave, zatim duž stepenica koje vode do samog vrha Petrovaradinske tvrđave i na kraju na satu koje je svakako jedno od najpoznatijih obeležja Novog Sada. I ovo će biti po prvi put da je Petrovaradinski sat umetnički obrađen na ovaj način, tako da sve prisutne građane 31. decembra očekuju mnogobrojni specijalni svetlosni efekti.

Naša novinarka Ivana Đorđević uključila se sa gradskog trga u Kragujevcu gde je prenela kako će se tamo provesti novogodišnja noć.

- Centralni gradski trg u Kragujevcu već danima je u jednoj specifičnoj novogodišnjoj zimskoj čaroliji. 31. decembra, Kragujevčani mogu da očekuju zaista lep provod ovde, već od podneva, u 12 sati počinje dnevna žurka "vesela osamdesete". Od 22 časa oficijalno i zvanično doček, nastupiće najpre grupa "Darkshine", u 23 časa nastupa YU-grupa, u ponoć tradicionalno veliki vatromet i verujemo da će zaista provod biti fantastičan - rekla je Đorđević.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video: