Foto: Kurir televizija

kurir tv

"DRAGO NAM JE ŠTO JE DOKTOR DOŠAO U NAŠ GRAD" Osam žena iz Kladova sumirale utiske posle najsavremenije ginekološke operacije

Društvo

U okviru projekta pomoći Ministarstva zdravlja Srbije regionalnim zdravstvenim centrima, tokom samo dva dana, u Kladovu je izvedeno osam ginekoloških operacija na najsavremeniji način.

Ove složene operacije predvodio je stručnjak iz bolnice Narodni front u Beogradu doktor Dejan V. Pavlović, kako bi i kolege u Kladovu ovladale manje invazivnim hirurškim intervencijama.

Osam pacijentkinja iz Kladova i okoline oporavlja se nakon ginekoloških operacija u svom gradu.

foto: Profimedia

Zahvaljujući pomoći doktora iz Beograda koji je rukovodio laparoskopskim zahvatima, one su pošteđene klasičnog reza, te će brže otići kući.

- Naravno da nam znači što je ovakav stručnjak u Kladovu, ja se osećam dobro - rekla je pacijentkinja nakon operacije.

- Operacije je bila juče, a oporavak ide svojim tokom, drago mi je što je doktor došao u naš grad - rekla je još jedna zadovoljna pacijentkinja.

- Rekli su mi da ću sutra otići kući i veoma sam zahvalna čitavom timu na saradnji i uspešnoj operaciji - izjavila je jedna od žena koja se opovrgla operaciji.

Potom je i sam doktor Dejan V. Pavlović izneo koju reč za kamere Kurira:

- To su dakle laparoskopske, miomektomija laparoskopskih i histerektomija, moram da istaknem da je bilo zadovoljstvo raditi sa ovakvim timom i zahvaljujem se u ime Ministarstva zdravlja Srbije.

Na ginekološkom odeljenju kažu da ohrabruje podatak da se poslednjih godina povećava broj otkrivanja malignih oboljenja u stadijumu kada su izlečiva.

Doktor Pavlović dodaje da nigde u svetu žene nisu dovoljno odgovorne prema svom zdravlju, pa je zato i dalje imperativ poziv na preventivne preglede:

- Naš zadatak je da svojim prisustvom i ukazivanjem na njihove potencijalne probleme, to dovedemo na maksimalan nivo i jednu primarnu zdravstvenu problematiku, da mi možemo da pomognemo pacijentu sa najmanje truda i štete po njega.

Dosadašnja praksa u istočnoj Srbiji je pokazala da se u svakoj preventivnoj akciji otkrije 20 odsto obolelih žena.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Bonus video: