Foto: Profimedia, Shutterstock, Printscreen/Kurir TV

KURIR TV

ŠOK TVRDNJE GENERALA U PENZIJI: SVET ĆE POSTATI TRIPOLARAN! Sve će se promeniti na kraju rata, NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO (VIDEO)

Planeta

Ukrajina je ostavljena na cedilu! Sjedinjene Američke Države su obustavile isporuku novca, oružja i tehnike Ukrajini.

Vinko Pandurević, general u penziji, gostovao je u emisiji Usijanje gde je prokomentarisao ovu odluku SAD, i potom se osvrnuo na kraj rata gde smatra da će svet postati tripolaran.

- Kada smo govorili o multipolarnom svetu, možda će on najbolje biti tripolaran. Imaćete jedan pol, to će predstavljati zapad na čelu sa Amerikom, uključujući Australiju i Japan. Imate drugi deo, euroazijski, gde će to biti Rusija sa još nekim azijskim zemljama. Možda Arapski, Islamski svet i Kina će biti za sebe poseban pol. Nemojte očekivati da će Kina stati iza bilo koga, a da ona ne bude malo ravnopravnija u svemu - rekao je Pandurević.

Sukob civilizacija

Samuel P. Huntington je u svom konceptu "Sukoba civilizacija" predstavio viziju sveta podeljenog prema kulturnim i verskim linijama, umesto tradicionalnih geopolitičkih i ideoloških podela. Prema njegovoj teoriji, svet će biti sukobljen između različitih civilizacija, a ne država ili ideologija.

On nije direktno predvideo tripolarnu strukturu kao što je to Pandurević, ali je naglasio da će ključni sukobi nastati između Zapadne, Islamske, Kineske, i drugih civilizacija.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video: