Foto: Starsport

OVA NAMIRNICA JE ZABRANJENA U DOMU JELENE I NOVAKA ĐOKOVIĆA: A evo kako se snalaze kad im se baš JEDE i ne mogu da odole

Stars

Novak Đoković i njegovi fantastični dometi u tenisu se često objašnjavaju ne samo upornim treningom i talentom već i pažnjom prema zdravlju koja se bazira na specifičnoj ishrani.

Sam Novak Đoković je više puta odbio da se izjasni kao vegan ili vegetarijanac. On kaže da je njegova ishrana "bazirana na biljkama" već duži niz godina i da sve vreme igra na istom, vrlo visokom nivou.

foto: Printscreen

Novak i Jelena ne koriste šećer u ishrani, ali naš teniser ne beži od ugljenih hidrata. Uglavnom se njegov ručak bazira na pastama i nudlama, pa se tako obezbedi hidratima, ali je uvek reč o bezglutenskim testeninama.

foto: Ana Paunković, Shutterstock

Kad su u pitanju slatkiši, čuvena je anegodota kad mu se, posle osvajanja turnira u Australiji 2012. godine, odjednom jela čokolada, pa je pojeo samo jednu kockicu, a ostatak table ostao netaknut. Zato uvek na terenu ima pri ruci urme, odlične zbog vrlo niskog glikemijskog indeksa. Od voća bogatog šećerom jede još i banane, a svakoga dana uzme i dve kašičice manuka meda. Na kraju, u njegovoj ishrani ima i dosta orašastih plodova i semenki.

Upravo ovo su i sastojci Jeleninih kolača, namirnice koje uvek ima u frižideru.

Dakle, eksperimentišite i sami, savetovala je ona jednom prilikom - pomešajte mlevene orašaste plodove po ukusu, dodajte urme, ali i kokosovo ulje, možda nešto od bobičastog voća - jagode, maline. Kakao i indijski orah mogu biti odlični dodaci. Umesite i od smese formirajte bombice i ostavite da se rashlade.

kurir.rs/blic/preuzeo I.L.

Bonus video: