Najnovije vesti

"NISAM IMALA PARA DA JEDEM PO RESTORANIMA, IZ MUKE SAM POSTALA VEGAN" Jelena Đoković otkrila šta tačno jede, a evo da li voli MESO
Foto: Zabulon Laurent/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

"NISAM IMALA PARA DA JEDEM PO RESTORANIMA, IZ MUKE SAM POSTALA VEGAN" Jelena Đoković otkrila šta tačno jede, a evo da li voli MESO

Stars -

Jelena Đoković, osim što je supruga našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića, ujedno je i sinonim za zdrav život, a deklarisana veganka godininama se pridržava strogog režima ishrane bez mesa, mleka i šećera.

Međutim, mnogi ne znaju da je na takav tip ishrane prešla jer je morala, a ne toliko jer je želela, a upravo je o tome govorila jednom prilikom. Kako je rekla, sve je počelo još tokom studentskih dana.

- Počela sam da razmišljam kako da preživim tri godine, jer nisam imala novca da jedem u ne znam kakvim restoranima, a nisam ni živela u domu gde imam kuhinju. Tako da je veganstvo krenulo iz muke - rekla je Jelena.

Jelena Đoković
foto: CLIVE BRUNSKILL / Getty images / Profimedia

Ona je tada rekla da je pitanje da li će do kraja života ostati vegan, ali da joj je za sada najvažnije da se dobro oseća.

- Ja sam bila veliki mesojed, i jako ga volim još uvek, ali ga ne jedem. Dobro se osećam i meni je to bio cilj, da nađem način kako da živim ovaj život budna, sa energijom, zdrava - kazala je, dodajući da je važan i način pripreme hrane.

Jelena Đoković
foto: Printscreen/Instagram

- Moja ishrana je 70 odsto sirova hrana, a 30 odsto skuvana. Najčešće jedem supu, bezglutensku testeninu, kinou, pirinač… Teško je danas naći pravu hranu i pripremljenu na zdrav način. Zato mi je važno da se dobro organizujem oko obroka i srećna sam što imam partnera koji je kao i ja posvećen tome da ostane zdrav i jak. Naši režimi ishrane se tek malo razlikuju - zaključila je tom prilikom Jelena Đoković u emisiji "Šta sam tebi i ko sam sebi".

kurir.rs/blic

Bonus video:

02:19

Jelena Đoković zapevala na koncertu Željka Samardžića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track