Foto: Nataša Milenković, Printscreen/Youtube

kurir televizija

MAJKA TEYA DORE EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Nije razmišljala o prijavi, OVA stvar je sve preokrenula! Stizale su joj poruke iz Evrope

Stars

Nakon što je završeno finale takmičenja pesma za Evroviziju, na kom je pobedu odnela Teodora sa numerom "Ramonda", ekskluzivno za kamere Kurir televizije govorila je majka pobednice Jasna Jojić, novinarka i etnolog​​​​​​.

Ona se tokom svoje karijere bavila proučavanjem Timočke krajine i Bora, a poslednjih godina posvetila se istraživanju i razumevanju vlaške magije, te sa nama podelila svoje prve utiske.

- Vrlo stresan, a vrlo veliki dan istovremeno zato što smo se zaista nadali. Jer je Teodora uložila puno truda, Ramonda je jedna prekrasna balada jer nosi jednu ogromnu poruku celom svetu o danu pobede, o danu mira, posebno u ovim vremenima, kad se dešavaju ovako strašne stvari, ratovi, zemljotresi, uragani, boleštine, virusi, i sve ostalo. Ali eto, Ramonda daje nadu, i to je jedna balada koja kaže nemoj se nikad predati, uvek postoji bolje sutra - rekla je Jasna.

foto: Kurir televizija

Jasna nam je otkrila i kako je njena ćerka došla na ideju da se prijavi u popularno muzičko takmičenje.

- Mislim da ona zaista nije razmišljala, uopšte ni o kakvoj prijavi za pesmu Evrovizije. Ili bar nikad nije pričala sa mnom o tome, a onda se je desio "Džanum" koji je postao planetarni hit. Naravno bio je zapažen jako u evropskoj zajednici i u evrovizijskoj zajednici. Počele su da joj stižu mnogobrojne poruke, gde su joj pozivali da se pridruži u evrovizijskoj zajednici i da pošalje pesmu na Evroviziju. Tako da mi je jako drago što se prijavila, što je ipak odlučila i uložila stvarno svu svoju kreativnost i napor - navela je.

foto: Marko Suvić

Drugoplasirana na pesmi za Evroviziju 2024. godine je Anđela Ignjatović -Breskvica, a mama ovogodišnje predstavnice Srbije na Evroviziji dotakla s Anđelinog plasmana i glasova publike.

- Ja sam mnogo srećna što sam vidjela onoliko glasova publike. Teodora je dobila 10 od 12 poena, a 12 je dobila Breskvica. Nešto, možda deset hiljada je manje bilo glasova publike za Ramondu, što je odlično kad uzmem u obzir da se radi o jednoj baladi, o jednoj tihoj pesmi koja uvek je mnogo manje pažnje nego što su to pesme sa brzim ritmovima. Koje su za dobro raspoloženje i za hajp, onda je to zaista ogroman uspeh Ramonde - rekla je.

Kameru smo ugasili, a Jasnu ostavili da zajedno sa Teodorom proslave njen veliki uspeh.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video: