Foto: Kurir

Ranjen šef obezbeđenja

ODLOŽENO SUĐENJE ZA PUCNJAVU U "STEFAN BRAUNU": Sudija preuzima predmet protiv Belivukovog klana, a u Palatu pravde došla samo ONA

Crna Hronika
> 15:18h

U Višem sudu u Beogradu danas je odloženo suđenje u slučaju pucnjave u noćnom klubu "Stefan Braun" kada je 15. marta 2022. godine ranjen šef obezbeđenja M.Č.

Četvorica okrivljenih, Aleksandar Šćepanović, Stefan Veljković, Nikola Stanković i Slavoljub Trajković terete se za krivično delo pokušaj ubistva u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Ovde je ranjen M. Č. foto: Kurir

- Aleksandar Šćepanović koji je i označen kao pucač, nalazi se u bekstvu, a u sudnicu danas iz pritvora nisu dovodeni ni ostali okrivljeni jer je jedan od advokata odbrane zahtevao da se suđenje odloži - kaže izvor i dodaje:

- Sudija Zorica Avramović je odložila današnje ročište i naglasila da ona neće više postupati po ovom predmetu i naredno je zakazala za 22. maj da bi sudiji koji će je zameniti dala dovoljno vremena da se upozna sa predmetom.

Sudija Avramović je iz krivičnog odeljenja Višeg suda u Palati pravde raspoređena u Posebno odeljenje za organizovani kriminal i ratne zločine u Specijalnom sudu, i naslediće sve predmete sudije Vinke Beraha Nikićević, koja odlazi u penziju 29. aprila.

- Među tim predmetima je i predmet protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a čije će suđenje zbog ovih okolnosti početi ispočetka sredinom juna - podseća izvor Kurira.

Vanbračna supruga

Danas je u sudnici bila prisutna i Milica Dapčević koja se predstavila kao vanbračna supruga okrivljenog Trajkovića.

- Milica je prvobitno bila osumnjičena da je počiniocima pomogla nakon zločina, ali je to odbačeno i ona sada ima status svedoka koji je kobne večeri između 14. i 15. marta bio u noćnom klubu gde je došlo do ranjavanja M.Č. - kaže naš izvor.

Kako se navodilo, u noćnom klubu j"Stefan Braun" je došlo do sukoba između četvorice okrivljenih i još jedne ekipe muškaraca, kada su radnici obezbeđenja na čelu sa M.Č. reagovali i izbacili okrivljene iz kluba nakon čega je došlo do pucnjave, a navodno je prvobitni sukob izbio zbog devojke o čemu će svedočiti i Milica Dapčević.

Inače, kako je Kurir ranije pisao, i Trajković i Stanković od ranije su poznati policiji po brojnim krivičnim delima.

Trajkovića je u svom iskazu pominjao i svedok saradnik protiv grupe Veljka Belivuka Bojan Hrvatin, navodeći da je kriminalna grupa nameravala da ga ubije, jer su imali informaciju da on planira likvidaciju Veljka Belivuka.

Veljko Belivukfoto: Zorana Jevtić

Slavoljub je, navodno, ubistvo Belivuka planirao sa Aleksandrom Gligorijevićem Pukijem, koji je, kako se sumnja bio saradnik kriminalne grupe kog su ubili u Ritopeku kada su saznali da im radi o glavi.

- Na navodnim fotografijama tela Gligorijevića bilo je krvlju ispisano "Trajko" i "Izdaja", a što se odnosilo na okrivljenog Trajkovića - podseća sagovornik Kurira.

Drugi okrivljeni u slučaju "Stefan Braun", Stanković, bio je privođen zbog sumnje da je učestvovao u napadu na fudbalera Aleksu Terzića.

Aleksandar Šćepanović je, takođe poznat javnosti i povezivana sa klanom Belivuk, ali tako što je, prema optužnici Specijalnog suda, sarađivao sa njima.

Bonus video: