SUĐENJE BELIVUKU I MILJKOVIĆU ODLOŽENO ZBOG ODLASKA SUDIJE U PENZIJU Na poslednjem ročištu pustila dvojicu okrivljenih iz pritvora
Foto: Zorana Jevtić, Dado Djilas, Nenad Kostić

specijalni sud u beogradu

SUĐENJE BELIVUKU I MILJKOVIĆU ODLOŽENO ZBOG ODLASKA SUDIJE U PENZIJU Na poslednjem ročištu pustila dvojicu okrivljenih iz pritvora

Crna Hronika -

Suđenje kriminalnog grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su optuženi za sedam ubistava, otmice i silovanje krenuće iz početka jer predsednica sudskog veća Vinka Beraha Nikićević odlazi u penziju.

Visoki savet sudstva doneo je odluku da sudiji Berahi Nikićević prestaje sudijska funkcija krajem aprila jer tada odlazi u starosnu penziju.

Kako saznajemo, novi termini za suđenje su 17, 18. i 20. jun.

- Prema zakonu, kada se promeni sudija, suđenje počinje ispočetka jer novi postupajući sudija mora da se u potpunosti upozna sa predmetom i svim dokazima, svedocima i okrivljenima - objašnjava izvor Kuria.

Suđenje Belivuku i drugim pripadnicima ove organizovane kriminalne grupe traje dve godine i dosada je ispitano više svedoka koji su govorili o predmetima optužnice, kao i tri svedoka-saradnika.

- Prethodna suđenja je obeležilo čitanje Skaj prepiski i preslušavanje audio materijala, a u vezi sa ubistvima koja se klanu stavljaju na teret - kaže izvor Kurira. Za sada nije poznato ko će od sudija preuzeti ovaj predmet.

Podsetimo, sudija Vinka Beraha Nikićević na poslednjem ročištu kojim je predsedavala, odlučila je da iz pritvora pusti okrivljene pripadnike Belivukovog klana, Nemanju Lakićevića i Aleksu Stošića. Lakićeviću je pritvor zamenjen kućnim pritvorom, a Stošić je pušten da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja