POKUŠAJ UBISTVA ŠEFA OBEZBEĐENJA "STEFANA BRAUNA": Na optuženičkoj klupi našli se Belivukov saradnik i protivnik! JEDVA PREŽIVEO
Foto: Kurir

viši sud u beogradu

POKUŠAJ UBISTVA ŠEFA OBEZBEĐENJA "STEFANA BRAUNA": Na optuženičkoj klupi našli se Belivukov saradnik i protivnik! JEDVA PREŽIVEO

Crna Hronika -

U Višem sudu u Beogradu danas je održano pripremno ročište pred početak suđenja optuženima za pucnjavu u noćnom klubu "Stefan Braun", a koji su se izjasnili o krivici, saznaje Kurir. Okrivljeni su se izjasnili da nisu krivi.

Naime, pucnjava se dogodila 15. marta 2022. godine, kada je teško ranjen radnik obezbeđenja kluba M. Č.

M.Č.
M.Č.foto: privatna arhiva

Aleksandar Š., Stefan V., Nikola S. i Slavoljub T. terete se za krivično delo pokušaj teškog ubistva u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Inače, kako je Kurir ranije pisao, i Slavoljub T. i Nikola S. od ranije su poznati policiji po brojnim krivičnim delima. Slavoljuba T. iz Kaluđerice u svom iskazu je pominjao i svedok saradnik protiv grupe Veljka Belivuka Bojan Hrvatin, navodeći da je kriminalna grupa nameravala da ga ubije, jer su imali informaciju da on planira likvidaciju Veljka Belivuka.

Veljko Belivuk
Veljko Belivukfoto: Zorana Jevtić

Slavoljub T. je, navodno, ubistvo Belivuka planirao sa Aleksandrom Gligorijevićem Pukijem, koji je, kako se sumnja bio saradnik kriminalne grupe kog su ubili u Ritopeku kada su saznali da im radi o glavi.

- Na navodnim fotografijama tela Gligorijevića bilo je krvlju ispisano "Trajko" i "Izdaja", a što se odnosilo na Slavoljuba T. - podseća sagovornik Kurira.

Drugi okrivljeni u slučaju "Stefan Braun", Nikola S., bio je privođen zbog sumnje da je učestvovao u napadu na fudbalera Aleksu Terzića.

Aleksandar Š. je, takođe poznat javnosti i povezivana sa klanom Belivuk, ali tako što je, prema optužnici Specijalnog suda, sarađivao sa njima.

Podsetimo, M. Č., šef obezbeđenja beogradskog kluba, teško je ranjen u pucnjavi koja se u noći između 14. i 15. marta 2022. godine dogodila na ulazu u poznati klub. Navodno, pucnjavi je prethodio incident koji je izbio između dve grupe mladića u klubu zbog devojke. Od osam ispaljenih hitaca M. Č. je navodno pogodilo sedam, i lekari su se borili za njegov život.

Na sreću, preživeo je napad.

Bonus video:

01:39

BELIVUK I MILJKOVIĆ ĆE U OVOJ OPTUŽNICI MALO ZAMENITI MESTA Reporter Kurira o sudskom istražnom procesu: Braniće se sa SLOBODE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja