Kurir televizija

Ovo je tajna dobrog pečenja! Majstor iz Čačka otkrio šta ovaj specijalitet čini toliko posebnim: Dolaze nam ljudi sa svih strana

Foto: Kurir Televizija
Majstor za roštilj otkrio je u čemu je tajna

Prasetina je obavezni deo slavske trpeze, ali i predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika. Grad nadaleko poznat po pečenju, kako prasećem tako i jagnjećem je Čačak, i nezaobilazna je stanica ljubitelja gastronomskih užitaka.

- Ko je prošao kroz Čačak a nije probao prasetinu nije ni bio u Čačku. Mi se nalazimo na putu za Zlatibor i dolazili su nam ljudi sa svih strana, svi znaju za naše pečenje i žele da ga probaju. - kaže Predrag Marinković, pečenjara "Marinković".

Foto: Kurir Televizija

 On je u poslu tri i po decenije, kaže da su trpeze bez ovog specijaliteta nezamislive, a otkrio je da je tajna dobrog pečenja u načinu pripremanja:

- To su stare turske peći i radi se na drvima, na bukvi. Žar se prebaci na jednu stranu i tako se ubacuju plehovi, a to daje ukus i slast pečenju. Ono za tri dana ne promeni ukus.

This browser does not support the video element.

02:55
Zašto je pečenje iz Čačka toliko posebno? Izvor: Kurir televizija

On kaže da prasetinu obavezno probaju, ali se rado odlučuju i za jagnjetinu.

Gosti lokala rekli su da ih ovo pečenje održava u životu, a priznaju da se rado vraćaju na dobro pečenje.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

This browser does not support the video element.

02:20
Cene ovih proizvoda u krajem godine drastično rastu - ako postite, pripremite se na tanji novčanik! Potrebno 1.300 dinara kako bi ste kupili samo kilogram ovoga Izvor: Kurir televizija