LOPOV ZA GINISA: Ima 13 godina i 136 krivičnih prijava!

Dečak samo u septembru počinio 19 krađa

LOPOV ZA GINISA: Ima 13 godina i 136 krivičnih prijava!

Crna Hronika -
V. P. (13) uhvaćen kad se vlasnik prodavnice vratio da iz zaključane radnje uzme papire koje je zaboravio, a dečak mu rekao da su ga „prodavačice zaključale dok je kupovao“

LESKOVAC - Krade gde stigne!Trinaestogodišnji V. P. za mesec dana opljačkao je čak 19 prodavnica u Leskovcu. Ipak, ovo nije ni delić krađa koje je izveo, jer je policija protiv ovog dečaka za poslednje tri godine podnela čak 136 krivičnih prijava!Obijao vikendomNa meti golobradog razbojnika u poslednjih mesec dana bile su trgovinske i zanatske radnje, a šteta se procenjuje na više stotina hiljada dinara!- Utvrđeno je da je V. P. tokom poslednjeg vikenda obio osam prodavnica mešovite robe tako što je šrafcigerom, motorcanglama ili kamenom razbijao staklo na ulaznim vratima ili prozoru objekta. Zatim je ulazio i krao novac i različitu robu - kaže izvor Kurira blizak istrazi.Prema njegovim rečima, dečak je uhapšen na delu, u prodavnici mešovite robe.- R. S., vlasnik prodavnice u Leskovcu, vratio se u svoju radnju sat nakon što je zatvorio objekat zato što je zaboravio da uzme neke papire. Kad je ušao i upalio svetlo, ugledao je V. P. Pitao je dečaka otkud on tu, a V. P. je mrtav hladan odgovorio: „Prodavačice su me zaključale kad sam došao nešto da kupim!“ Vlasnik prodavnice mu je iz džepova izvukao robu i novac u vrednosti od oko 7.000 dinara, a R. S. je kasnije video da mu je prozorčić na magacinu razbijen i shvatio da je dečak tuda ušao - rekao je izvor Kurira.Počeo s deset godinaPolicija je, uz 136 krivičnih prijava koje je podnela protiv V. P., izveštaje dostavljala i Centru za socijalni rad u Leskovcu. U ovoj ustanovi kažu da im je poznat slučaj V. P., koji je sa sitnim krađama počeo još s deset godina.- Međutim, mi smo nemoćni pred propisima koje je donela država i koji nam vezuju ruke. Dugo nam je trebalo da donesemo rešenje o lišenju roditeljskog staranja, kao i da započnemo proces smeštaja i zbrinjavanja u odgovarajućoj instituciji, s obzirom na broj krivičnih dela i njegove godine. Na osnovu sudskog rešenja on će biti smešten u odgovarajuću vaspitno-popravnu ustanovu - kažu u leskovačkom Centru za socijalni rad, i dodaju da su protiv oca V. P. podneli krivičnu prijavu za zanemarivanje i podstrekivanje.

Traže rešenje za dete... Centar za socijalni rad u Leskovcu
Traže rešenje za dete... Centar za socijalni rad u Leskovcu

Dečak (16) počinio 14 krađaU Kragujevcu je juče uhapšen M. T. (16) zbog sumnje da je počinio 14 krađa! Prema navodima policije, ovaj maloletnik je u prethodna dva meseca na teritoriji Kragujevca obijao radnje iz kojih je krao novac i mobilne telefone. Plen mu je iznosio oko 300.000 dinara!(B. V.)

Maloletni lopoviSEPTEMBAR 2013. Dvojica maloletnika uhapšena su zbog sumnje da su preteći oružjem pljačkali veće markete u Zemunu i Novom Beogradu. Jedan od maloletnika nosio je plastičnu masku „anonimus“, a drugi fantomku ili naočare za sunce.APRIL 2013. Troje maloletnika uhapšeno je zbog sumnje da su provalili u kuću penzionerke (69) i ukrali joj 6.800 evra i 122.000 dinara. APRIL 2013. Maloletnik je uhapšen zbog sumnje da je s dvojicom saučesnika opljačkao 20 prodavnica u Beogradu. Na teret mu se stavlja i da je naoružan presretao prolaznike i otimao im novac i druge vrednosti.NOVEMBAR 2011. Šesnaestogodišnjak je uhapšen zbog sumnje da je za godinu i po počinio čak 55 krađa na području Ade i Sente. Maloletni lopov je provaljivao u prodavnice i odnosio hranu, piće, cigarete i novac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track