EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE: Blokirali pola grada jer je Milovanovića zaboleo zub!

Neviđene mere obezbeđenja za čuvenog plaćenika

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE: Blokirali pola grada jer je Milovanovića zaboleo zub!

Crna Hronika -
Naoružani žandarmi čuvali Željka Milovanovića zvanog Gavra tokom transporta iz Padinske skele u Klinički centar Srbije
1 / 5

BEOGRAD - Fantomke i duge cevi!Željko Milovanović (47) zvani Gavra, kom se sudi zbog sumnje da je ubio vlasnika hrvatskog Nacionala Ivu Pukanića, uz neviđene mere obezbeđenja juče rano ujutru prebačen je iz zatvora u Padinskoj skeli u Klinički centar Srbije.- Milovanović je transportovan zbog stomatoloških problema na maksilofacijalno odeljenje. Pregled je trajao oko 15 minuta, posle čega je ponovo vraćen u zatvorsku ćeliju - kaže izvor Kurira.Stavili mu lekKako se navodi, Milovanović se danima žalio na jake bolove, zbog čega je zatvorski doktor preporučio da ga pregleda lekar iz specijalizovane ustanove.- Vilica mu je otekla, a dobio je i temperaturu, pa je pregledan, ali nije vršena nikakva intervencija. Stavljen mu je samo lek - otkriva on.Ogromne mere obezbeđenja preduzete su s obzirom na to da je Milovanović više puta dosad bežao. Poslednji put u februaru prošle godine on je sa zloglasnim „zemuncem“ Sretkom Kalinićem uspeo da pobegne iz pritvora u zgradi Specijalnog suda, ali su ih upravo pripadnici Žandarmerije uhvatili u dvorištu zgrade, na samo nekoliko metara od Ustaničke ulice.- Prilaz Kliničkom centru je iz bezbednosnih razloga bio potpuno blokiran. Veliki broj pripadnika Žandarmerije, s fantomkama i dugim cevima, obezbeđivalo je ne samo bolnicu i maricu u kojoj je bio Milovanović već i čitavu trasu od Nove Skele do bolnice. Na pojedinim mestima u potpunosti je zaustavljen saobraćaj - kaže izvor Kurira.Uhapšen 2009. godineU transportu Milovanovića, kako objašnjava, učestvovalo je desetak džipova ove jedinice, interventna policija, kao i zatvorska straža.- Milovanović, s obzirom na to da je sklon incidentima, ni trenutak nije ispuštan iz vida. On je u bolnicu uveden vezan lancima na rukama i nogama kako bi se otklonila mogućnost da bilo šta pođe naopako, a na isti način je i izveden napolje - dodaje on.Željko Milovanović, podsetimo, uhapšen je 31. maja 2009. godine u Beogradu i od tad je u pritvoru. Donedavno je bio smešten u Centralnom zatvoru u Beogradu, ali je uoči izručenja Luke Bojovića iz Španije u Srbiju prebačen u novoizgrađeni zatvor u Padinskoj skeli.

Osuđen na 40 godina u ZagrebuŽeljku Milovanoviću pred Specijalnim sudom u Beogradu sudi se zbog sumnje da je direktni izvršilac ubistva Ive Pukanića. On je pred sudom u Zagrebu već pravosnažno osuđen na 40 godina, i to kao neposredni izvršilac tog zločina.- Pred Višim sudom u Beogradu već je osuđen na šest godina zatvora zbog učešća u razbojništvu, dok je oslobođen za pokušaj bekstva iz zatvora - podseća izvor Kurira iz pravosuđa.

Majstor za bekstva2001 - posle krađe automobila pobegao mađarskoj policiji2003 - pobegao iz beogradske Palate pravde tokom suđenja2004 - teško ranjen umakao poteri posle pljačke pošte u Beočinu2005 - pobegao iz zatvora u Sarajevu2008 - skočio u reku Bosnu i pobegao policiji, koja ga je jurila zbog ubistva Pukanića2012 - sa Sretkom Kalinićem pokušao da pobegne iz pritvora u Specijalnom sudu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja