SUD: Borislavu Novakoviću mesec dana pritvora!

Polemika oko pritvora

SUD: Borislavu Novakoviću mesec dana pritvora!

Crna Hronika -
Tužilaštvo je tražilo da se pritvor odredi i Novakoviću i Gajiću, sa čim se jutros nije složio istražni sudija, pa je predmet upućen vanraspravnom veću koji je odlučio da mu se odredi pritvor

NOVI SAD - Viši sud u Novom Sadu odredio je danas pritvor od 30 dana visokom funkcioneru Demokratske stranke (DS) Borislavu Novakoviću i vlasniku građevinskog preduzeća "Aleksandar gradnja" Vojislavu Gajiću zbog sumnje da su oštetili budžet Novog Sada za 1,3 miliona evra.

Oni se terete za malverzacije građevinskim zemljištem. Sud je juče odredio pritvor i vlasniku Industrije mesa "Matijević" Petru Matijeviću, koji je uhapšen pod istim optužbama kao i Novaković i Gajić.

Tužilaštvo je tražilo da se pritvor odredi i Novakoviću i Gajiću, sa čim se jutros nije složio istražni sudija, pa je predmet upućen vanraspravnom veću.

Još troje privedenih u aferi oko izgradnje hotela "Holidej in" u Novom Sadu, koji su saslušani juče, pušteni su da se brane sa slobode. DS je ocenio da je reč o "političkom progonu" Novakovića, koji je šef poslaničke grupe te stranke u Skupštini Vojvodine, bivši gradonačelnik Novog Sada i bivši direktor Zavoda za izgradnju grada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track