BAR: Saradnik Luke Bojovića poginuo u saobraćajci!

Nastradao Luka Đurović vođa barskog klana

BAR: Saradnik Luke Bojovića poginuo u saobraćajci!

Crna Hronika -
Đurović je poginuo kada je njegov porše sleteo sa puta, a devojka M.M koja se nalazila na mestu suvozača je teško povređena

KOTOR – Baranin Luka Đurović (34) vođa barskog klana i koji se smatra jednim od saradnika Luke Bojovića poginuo je danas oko 14 časova, kada je, na izlazu iz tunela Vrmac, automobilom marke porše sleteo sa kolovoza.

Sa Đurovićem u automobilu bila je devojka M.M. (18) koja je u udesu teško povređena i lekari se bore za njen život.

Nesreća se dogodila kada je Đurović koji je vozio automobil marke "porše" srpskih tablica na izlasku iz tunela Vrmac za vreme preticanja izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo u jarak pored puta.

Đurović je preminuo na putu za kotorsku bolnicu a policijski uviđaj je u toku.

Da podsetimo Luka Đurović, je bio jedan od saradnika Luke Bojovića i vođa takozvanog „barskog klana“, koji se dovodio u vezu sa likvidacijama u Crnoj Gori ali i Srbiji. Đurovićevo ime prvi put je spomenuto u Srbiji nakon nestanka Slobodana Radonjića 2009. godine.

Đurović se u “beloj knjizi” ili dokumenatu OCTA - Procena opasnosti od organizovanog kriminala u Crnoj Gori navodi kao vođa najjačeg klana u Baru.

U tom dokumentu se navodi da u Baru stalno “operiše” šest kriminalnih grupa, koje se bave raznim nelegalnim poslovima, mahom, švercom droge, zelenašenjem, reketiranjem i pranjem para, te da Đurović drži primat.

Policija veruje da je po hijerarhijskom uređenju, broju članova, vezama u inostranstvu ali i finansijskoj moći njegova grupa najorganizovanija i najjača.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track