Pucači iz Vanile planirali bekstvo iz Palate pravde?
Foto: Nemanja Pančić

Pojačana straža u sudu u Beogradu

Pucači iz Vanile planirali bekstvo iz Palate pravde?

Crna Hronika -
Policija dobila informaciju da su Filip Vilotijević (25) i Vukašin Cmiljanić (20), osumnjičeni za ubistvo Tamare Radulović na Adi Ciganliji, nameravali da umaknu iz Višeg suda

BEOGRAD - Vilotijević štrajkuje glađu zbog advokata.Filip Vilotijević (25) i Vukašin Cmiljanić (20), koji se sumnjiče da su učestvovali u pucnjavi u kojoj je 12. maja u klubu „Vanila“ na Adi Ciganliji ubijena Tamara Radulović (29), juče su izvedeni pred istražnog sudiju uz pojačane mere obezbeđenja zbog sumnje da su planirali bekstvo iz Palate pravde, saznaje Kurir.Ostali bez advokata- Operativne informacije ukazivale su da oni imaju nameru da pobegnu. Zbog toga su pojačane mere obezbeđenja, ali je na kraju sve prošlo bez incidenata - kaže izvor Kurira.Vilotijević je, međutim, odlučio da stupi u štrajk glađu.- Revoltiran odlukom suda da mu zabrani da ga ubuduće zastupa advokat Borivoje Borović, on je saopštio sudiji da „može da računa da je stupio u štrajk glađu“ - pojašnjava naš sagovornik.Kako navodi, na ovu meru, koja se retko primenjuje, sudija se odlučio jer se advokat navodno neprimereno ponašao prema jednom svedoku koji je saslušan tokom istrage.- Sudija je zabranila da Borović učestvuje u tom postupku jer se sukobio sa svedokom. Zbog toga je kažnjen i sa 50.000 dinara. Ovu odluku ona je juče saopštila dvojici osumnjičenih, koji su negodovali - dodaje naš izvor.Vilotijević i Cmiljanić su, međutim, odbili da potpišu ovakvu odluku sudije.- Na ovome se neće završiti. Ne želim drugog advokata, izabrao sam Borivoja Borovića. On je upoznat s predmetom i neću da angažujem drugog. Ako je tako, ja od ovog trenutka štrajkujem glađu - rekao je navodno Vilotijević, nakon čega su on i Cmiljanić vraćeni u pritvor.Dvojica osumnjičenih za ubistvo Tamare Radulović, podsetimo, uhapšeni su u julu ove godine na administrativnom prelazu Merdare. Posle ubistva devojke u klubu na Adi Ciganliji, kako se sumnja, oni su pobegli na Kosovo i Metohiju s lažnim dokumentima. Navodno im je u skrivanju pomagao Liridom Keljmendi, sin narko-bosa Nasera Keljmendija.Ubio je zalutali metakNesrećna devojka nastradala je u klubu u kom je njen brat Nemanja Jovšić proslavljao rođenje deteta. Tokom slavlja izbila je tuča između četvorice momaka i jedan od njih je pucao. Zalutali metak devojku je pogodio u stomak i ona je ubrzo izdahnula.

Žrtva... Tamara Radulović
Žrtva... Tamara Radulović

Krili se na Kosovu... Vilotijević i Cmiljanić
Krili se na Kosovu... Vilotijević i Cmiljanić

Borović nedostupanAdvokat Borivoje Borović, kome je odlukom suda zabranjeno da brani dvojicu osumnjičenih za ubistvo devojke na Adi Ciganliji, juče nije bio dostupan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track