Najnovije vesti

UŽAS: Beograđanina izujedali stršljenovi, umro od gušenja!

Alergijska reakcija

UŽAS: Beograđanina izujedali stršljenovi, umro od gušenja!

Crna Hronika
12:12h
Stojačić je posle ujeda stršljena uspeo da se kolima doveze do ambulantne stanice u Žitnom Potoku, odakle je, nakon ukazane prve lekarske pomoći, hitno upućen u prokupačku bolnicu, ali je na putu preminuo

PROKUPLJE - Institut za sudsku medicinu u Nišu je potvrdio da je alergijska reakcija prouzrokovala smrt Žarka Stojačića (63) iz Beograda, koji je preminuo nakon što ga je, u šumi kod Žitnog Potoka u opštini Prokuplje, napao roj stršljenova.

Stojačić je posle ujeda stršljena uspeo da se kolima doveze do ambulantne stanice u Žitnom Potoku, odakle je, nakon ukazane prve lekarske pomoći, hitno upućen u prokupačku bolnicu, ali je na putu preminuo.

Zbog okolnosti koje su dovele do smrti Stojačića, koji je preminuo protekle sedmice, naložena je obdukcija koju je uradio niški Institut.

"Pacijent je u bolnicu dovezen bez znakova života. Preduzete mere reanimacije na žalost nisu dale rezultate, a s obzirom da je uzrok smrti nepoznat telo je poslato na obdukciju", kazala je portparolka prokupačke bolnice Jelena Pantović.

Prema podacima iz ove ustanove, u ovogodišnjoj sezoni zbog alergijskih reakcija na ubod stršljena u Bolnici mesečno pedesetak osoba zatraži lekarsku pomoć, a ovo je prvi slučaj u Toplici da je zabeležen smrtni slučaj od ujeda stršljena.

Žena nastradalog Žarka, Slavica kaže da je sa suprugom živela u Beogradu, a da su u Žitnom Potoku došli nekoliko dana pre, nakon poziva komšije iz sela da im neko seče i krade sumu.

"Otišli smo u zabran, udaljen dva, tri kilometara od sela, obišli šumu i kada smo se vraćali napao nas je roj stršljenova.

Suprug je samo rekao ujedoše me četiri stršljena, a ja sam počela da mašem trenerkom oko glave, i utrčali smo u automobil udaljen dvadesetak metara od mesta napada insekata", rekla je ona.

Suprug je sam dovezo automobil do ambulante u selu, ali već pri izlasku iz auta počelo je gušenje. Lekari ambulante u Žitnom Potoku su mu ukazali prvu lekarsku pomoć i hitno ga povezli ka prokupačkom Urgentnom centru, ali je na putu do bolnice Žarko preminuo.

U ambulanti u Žitnom potoku, gde je pacijen primljen, kažu da su učinili sve da mu pomognu, ali je ipak nesrećni čovek podlegao povredama od uboda stršljena.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...