Počinje suđenje Veliboru Dunjiću za napad na Čedomira Jovanovića!

Glani pretres zakazan

Počinje suđenje Veliboru Dunjiću za napad na Čedomira Jovanovića!

Crna Hronika -
Suđenje je otvoreno za javnost, a početak je zakazan za 9.30 časova u Palati pravde u Beogradu

BEOGRAD - Pred Višim sudom u Beogradu sutra počinje suđenje vođi navijača "Crvene Zvezde" Veliboru Dunjiću za napad na lidera Liberalno-demokratske stranke Čedomira Jovanovića proletos u Segedinu.

" U četvrtak počinje glavni pretres, a ne pripremno ročište - kako su preneli pojedini mediji, jer je glavni pretres zakazan po starom Zakonu o krivičnom postupku", rekla je za portparolka Višeg suda Dušića Ristić.

Dunjić koji je u pritvoru, optužen je za nasilničko ponašanje, a optužnicom je obuhvaćen i njegov prijatelj Leo Petrović. Oni se terete da su 17. aprila u jednom restoranu u Segedinu, uoči vatrepolo utakmice Crvene zvezde i mađarskog Segedina, napali Čedomira Jovanovića koji je bio sa suprugom i prijateljima.

Dunjić je istražom sudiji izjavio da nije napao lidera LDP, već da ga je branio od huligana.

Posle saslušanja, istražni sudija mu je odredio pritvor zbog mogućeg uticaja na svedoke.

Suđenje je otvoreno za javnost, a početak je zakazan za 9.30 časova u Palati pravde u Beogradu.

Vođa navijača "Crvene zvezde" Velibor Dunjić je bio osuđen na osam godina zatvora zbog pokušaja ubistva na splavu "Kalipso", ali je kazna odlukom Apelacionog suda smanjena na četiri godine i dva meseca zatvora. Iz zatvora je pušten krajem 2012. godine, posle donošenja Zakona o amnestiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja