SARAJEVO: 10 kilograma marihuane švercovali autobusom!

Droga vredna 50.000 evra

SARAJEVO: 10 kilograma marihuane švercovali autobusom!

Crna Hronika -
Kod putnika K. S. pronađena je putna torba sa 10 paketa marihuane teške oko 10 kilograma i jedan mobilni telefon

SARAJEVO - U autobusu na redovnoj liniji Foča - Sarajevo policija je pronašla 10 kilograma marihuane, vrednosti 100.000 konvertibilnih maraka (oko 50.000 evra).

Tokom pretresa autobusa u mestu Ilovice kod Trnova kod putnika K. S. pronađena je putna torba sa 10 paketa marihuane teške oko 10 kilograma i jedan mobilni telefon, rekao je policijski komesar Vahid Ćosić na pres konferenciji.

Ispred autobusa se kretao automobil "opel", kojim je upravljao T. D. iz Sarajeva, koji je bio prethodnica pošiljki droge u autobusu i njegov zadatak je bio "čišćenje puta" i dojava o eventualnim policijskim patrolama na putu prema Sarajevu.

Policijski službenici Odeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a Kantona Sarajevo u planskoj policijskoj akciji izvršili su pretresautobusa i pronašli drogu u ručnom prtljagu, a vozač autobusa ni ostali putnici nisu znali za to.

Kako je rečeno, ovom akcijom sprečena je prodaja i konzumiranje oko 10.000 paketića marihuane na ulicama, a policija pretpostavlja da je poreklo droge, najverovatnije, iz Crne Gore ili s Kosova, prenosi "Dnevni avaz".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track