SPECIJALNA OZNAKA ZA KOLA: Veljović Brežančiću dao status ministra!

Vlasniku „MB Gas“ imao beneficije

SPECIJALNA OZNAKA ZA KOLA: Veljović Brežančiću dao status ministra!

Crna Hronika -
Ova posebna oznaka pomagala je Miletu Brežančiću da se krije od policije i tako izbegne odlazak u zatvor zbog kazne od šest meseci

BEOGRAD - Nedodirljiv!Mile Brežančić (44), direktor i suvlasnik „MB Gas oila“ iz Beograda, koji je u sredu uhapšen pod sumnjom da je sa 152.000 evra podmitio pomoćnika Olivera Dulića Nebojšu Janjića, imao je specijalnu oznaku za automobile kakvu u Srbiji imaju samo najviši državni funkcioneri. Ovu tablicu Brežančić je dobio direktno od direktora policije Milorada Veljovića, a posebno je interesantno što je Brežančić u međuvremenu osuđen pred Prvim opštinskim sudom u Beogradu na šest meseci zatvora.I policija se sklanjaKako nam je objašnjeno, kada policajci vide specijalnu oznaku na kolima, takve automobile nikada ne zaustavljaju i ne kontrolišu. Praktično, vlasnik takvih kola može da nosi bilo šta, da bude i begunac pred zakonom, ali ga policija ne bi zaustavila i kontrolisala.- Još prošle godine uputili smo dopis, ali nismo dobili odgovor zbog čega Brežanić ima specijalnu oznaku. Naročito što je u pitanju čovek koji je osuđen pred Prvim opštinskim sudom u Beogradu zbog toga što je silom i pretnjom ubistvom s partnerom Bojanom Kocićem i telohraniteljima prinudio sedmoricu svojih radnika da potpišu priznanje da su ga potkradali - kaže Dragan Žebeljan, portparol Sindikata srpske policije.Ne zna se zakonski osnovOn kaže da se ne zna koji je zakonski osnov za izdavanje tih oznaka i kako se one izdaju.- Upravo zbog toga smo molili za odgovore zašto je Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo, a direktor policije potpisao specijalnu oznaku za vozilo osuđenom licu Miletu Brežančiću. Prema saznanjima koja imamo, Brežančić je skrivanjem pokušavao da izbegne zatvor od šest meseci, a smatramo da mu je ova specijalna oznaka pomagala, jer nju ima samo državni vrh i ministri - kaže Žebeljan.

Sa vrha... Dodeljivanje oznake potpisao je direktor Veljović
Sa vrha... Dodeljivanje oznake potpisao je direktor Veljović

Određen pritvor do 30 danaSpecijalni sud u Beogradu juče je Brežančiću i Nebojši Janjiću odredio pritvor do 30 dana. Kako saznajemo, Brežančić je negirao da je dao mito Janjiću i tako pribavio imovinsku korist od 10 miliona evra za svoje preduzeće. Pritvor im je, na predlog tužilaštva, odredio sudija za prethodni postupak Specijalnog suda, radi neometanog vođenja krivičnog postupka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track