EKSKLUZIVNA ISPOVEST OCA ANDREE BOJANIĆ: Ne krivim Aleksandra zbog smrti moje ćerke

Savo Bojanić za Kurir

EKSKLUZIVNA ISPOVEST OCA ANDREE BOJANIĆ: Ne krivim Aleksandra zbog smrti moje ćerke

Crna Hronika -
On je mlad čovek, a tragedija je velika, sad treba voditi računa da on iz ove nesreće izađe na pravi put, rekao Savo Bojanić, čiju je ćerku Andreu usmrtio Aleksandar Mitrović

BEOGRAD - Nesreća se dogodila na ukletoj raskrsnici!Dva mlada života su uništena. Ovo je velika tragedija za moju, ali i za porodicu Mitrović. Moje ćerke Andree više nema... Međutim, nije mi krivo što je Aleksandar pušten na slobodu, sud je tako odlučio. Nisam od onih koji bi likovali da on ostane u pritvoru. Drago mi je što je dete pored svojih roditelja, mlad je čovek, a tragedija je velika... Sad treba voditi računa da iz ove nesreće izađe na pravi put.To je bila sudbinaOvako je juče za Kurir započeo ispovest Savo Bojanić, otac Andree Bojanić (17), koja je poginula 18. jula, kad je na nju na pešačkom prelazu u Ustaničkoj ulici u Beogradu naleteo džip kojim je upravljao Aleksandar Mitrović (20), sin vlasnika Pinka Željka Mitrovića. - Sudbina je tako htela da mi ćerka nastrada. Najviše bih voleo da su se Andrea i Aleksandar upoznali i družili, nezavisno od toga čiji je on sin. Ne mogu nikoga da krivim za ovu tragediju. Nesreća se dogodila baš na toj ukletoj raskrsnici, na kojoj je mnogo ljudi stradalo - kaže Bojanić. Andrein otac Savo dodaje da nije imao priliku da razgovara s Aleksandrovim roditeljima.- Bilo bi mi drago da o svemu razgovaram sa Željkom i njegovom bivšom suprugom. Voleo bih da se vidim i popričam i s Aleksandrom, bez ikakvih negativnih motiva. Teško je zaboraviti ovo što se desilo, ali ljudski je praštati, moglo je svima da se dogodi... Sad treba raditi na deci, šta ćemo sad i kako nastaviti sa životom - kaže Bojanić. Šok i za Andreinog brataAndrea je imala devetogodišnjeg brata po ocu, koji je teško podneo tragediju.- Andrea i njen brat su se mnogo voleli. Mom sinu je trebalo vremena da prihvati da njegove seke više nema. Izgubio sam roditelje i ćerku za dve godine. Teško sam sve to podneo. I za mog sina je to bio šok, vodio sam ga po lekarima, ali ni on nikoga ne mrzi. Rekao sam da su dva mlada života uništena misleći na Andreu i Aleksandra... U stvari, uništena su tri života jer je i mom sinu Mateju mnogo teško - kaže za Kurir Savo Bojanić, otac tragično nastradale devojke.

Izašao iz pritvora... Aleksandar Mitrović na kapiji zatvora
Izašao iz pritvora... Aleksandar Mitrović na kapiji zatvora

Nije mu lako... Savo Bojanić
Nije mu lako... Savo Bojanić

Prvo otišao kod ocaAleksandar je, odmah po izlasku iz Centralnog zatvora, otišao u prostorije televizije Pink na Dedinju, kod oca. Susret je, kako kaže izvor Kurira, bio dirljiv, a Aleksandar se na TV Pink nije dugo zadržao. - Sa Dedinja je otišao u stan majke Sonje. Tamo je i prespavao, a u petak su mu došli prijatelji, s kojima je proveo veče. Razgovarali su o svemu, i o tome kako mu je bilo u pritvoru i o nesreći koja se dogodila u Ustaničkoj ulici. Rekao im je da je gledao snimak nesreće i da se na njemu vidi kako devojka izlazi na pešački prelaz ne gledajući ni levo ni desno. Mnogo mu je žao zbog svega, to je nekoliko puta ponovio - rekao je za Kurir izvor blizak porodici.

Oproštaj od ćerke na FejsbukuSavo Bojanić se od ćerke oprostio i na Fejsbuku.„Rastanak boli kao izdaja i nikako se ne navikneš kada nekoga nema! A ja znam ko si mi, ja znam šta si mi... Ne pitam otkuda si mi i znam što si mi bila... Ali nije me briga, znam samo da si mi najlepša stranica od svih stranica u najvećoj od svih knjiga, koja se život zove... I ne listam prethodne niti otvaram nove! I znam da uvek samo sad si mi, i znam da uvek sve si mi... Ja ne znam da li se to sve zajedno ljubavlju zove... Mada je ona sada bolna, ti si mi od nje više... Samo ne znam kako bih to nazvao... Jer nikako ne može da se opiše“.

Bila je buntovnikAndrea je bila buntovnik, to je povukla na mene. Bila je odlučna u nameri da dobije ono što želi, ali i poslušna. Govorila je da će okrenuti drugi list čim napuni 18 godina - kaže Savo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track