IZGORELI U POŽARU: Sin stigao do vrata, na oca se srušio plafon!
Foto: Aleksandar Jovanovic

Tragedija u selu Tulare kod Uba

IZGORELI U POŽARU: Sin stigao do vrata, na oca se srušio plafon!

Crna Hronika -
Telo Živote Sitarice (45) nađeno tik uz vrata, a na njegovog oca Predraga (75) obrušio se plafon. Nijednom nije bilo spasa

UB - Uzrok požara se ispituje!Predrag Sitarica (75) i njegov sin Života (45) izgoreli su prekjuče oko 23 sata u požaru koji je izbio u njihovoj porodičnoj kući u selu Tulare kod Uba.Kako saznajemo, Predrag i Života su pokušali da izađu iz zapaljene kuće, ali su se ugušili od dima.- Telo sina Živote nađeno je tik uz vrata. On je najverovatnije hteo da pobegne iz kuće u plamenu, ali nije uspeo, pošto se nagutao dima. Na nesrećnog Predraga se obrušio šut s plafona, tako da ni njemu nije bilo spasa - kaže naš izvor iz istrage.Sve izgoreloKako saznajemo, požar je buknuo u Predragovoj sobi, odakle se munjevito proširio na ostale prostorije.- Utvrđuje se šta je izazvalo požar, ali se pretpostavlja da je opušak izazvao plamen - kaže naš izvor. Miroslav Mandić, prijatelj porodice Sitarica, ispričao je da je pokušao da pomogne Predragu i Životi čim je ugledao plamen na kući.- Obilazio sam kuću i dozivao ih. Nisam mogao da uđem jer je vatra bila sve jača. Uzaludno je bilo i da pokušavam da gasim rasplamsalu kuću. Otrčao sam do komšije, koji je pravio rođendan detetu, na kojem je trebalo da budu i Sitarice. Pozvali smo policiju i vatrogasce, ali bilo je već kasno - kaže Mandić.Strastveni pušačOvaj čovek, vidno potresen, kaže da je sa Životom odrastao i da ne može da veruje da ga više nema.- Pomagali smo se kao braća. On je sve znao da radi, a bio je samouk. Dolazio je kod mene kao u svoju kuću, kao i ja kod njega. Nije imao dece pa se s mojom igrao više nego ja. Bio je čovek koji nije umeo da se naljuti i posvađa. Ovo je velika tragedija - kroz suze priča Mandić.Predragov brat Živadin kaže da je došao u Tulare čim je čuo za tragediju.- Dok sam došao iz Stublina, gde živim, požar je već bio ugašen, a moj brat i bratanac mrtvi. Biće teško dalje bez Predraga. Možda je vatru upalila i cigareta, budući da je moj brat Predrag bio strastveni pušač - rekao je Živadin.

Poginuo... Života Sitarica
Poginuo... Života Sitarica

Sumnja se da je opušak izazvao plamen... Kuća u ruševinama
Sumnja se da je opušak izazvao plamen... Kuća u ruševinama

Tročlana porodica ubijena u ŽarkovuSamo 100 metara od nesrećno nastradalih Predraga i Živote Sitarice nalazi se kuća njihovih rođaka, koji su u julu 2007. godine ubijeni i spaljeni u beogradskom naselju Žarkovo.- Damir Crnjani je sekirom ubio Zorana Sitaricu (49), njegovu ženu Gordanu (42) i ćerku Zoricu (23) u njihovoj porodičnoj kući, a zatim zapalio njihova tela. Policija je utvrdila da je Crnjani, inače državljanin BiH, rođak ove porodice, a zločin je počinio iz koristoljublja. Uhapšen je u Sarajevu i kod njega je pronađeno 5.000 evra, 2.000 franaka i stvari iz kuće Sitarica - podseća izvor iz istrage.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track