Ubici male Kaje (3) 1.000 evra od države
Foto: Kurir

Ustavni sud presudio

Ubici male Kaje (3) 1.000 evra od države

Crna Hronika -
Mališa Jevtović je nesrećnu Katarinu u Zvezdarskoj šumi silovao i tukao i zadao joj povrede od kojih je kasnije preminula, dok je njena majka čuvala stražu, puštajući ga da ide sa njenom ćerkom sam u šumu

BEOGRAD - Ustavni sud Srbije usvojio je žalbu Mališi Jevtoviću (39), osuđenom na 40 godina zatvora zbog silovanja i surovog ubistva trogodišnje Katarine Janković, a koji se žalio da su ga zatvorski stražari u požarevačkoj "Zabeli" palicom pretukli u decembru 2011. godine.

Jevtoviću je žalba usvojena i u delu u kojem se žalio da je pretrpeo torturu i prilikom pritvora u Okružnom zatvoru u Beogradu, te mu je u oba slučaja dodeljena nadoknada od 1.000 evra, pošto je Ustavni sud utvrdio da mu je "povređeno pravo na fizički i psihički integritet”. Jevtović se pre podnošenja ove žalbe obratio zaštitniku građana Saši Jankoviću koji ga je obišao u zatvoru krajem 2011.

Da podsetimo, Jevtović je pravosnažno osuđen na 40 godina zatvora zbog svirepog ubistva trogodišnje Katarine Janković, a njena majka Ana Filipović (34) na 37 godina zbog pomaganja u ubistvu koje se dogodilo 17. jula 2005. u Beogradu.

On je nesrećnu Katarinu u Zvezdarskoj šumi silovao i tukao i zadao joj povrede od kojih je kasnije preminula, dok je devojčicina majka čuvala stražu, puštajući ga da ide sa njenom ćerkom sam u šumu i prikrivajući povrede koje je devojčici nanosio kao i druge tragove.

Oni su dan kasnije devojčicu u modricama i besvesnom stanju dovezli u bolnicu i lekarima rekli da je pala sa kreveta.

Preminula u najstrašnijim mukama: Mala Kaja
Preminula u najstrašnijim mukama: Mala Kaja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track