PROTEST ISPRED MUP CG: Rešiti slučajeve napada na novinare!
Foto: Agencija Anadolija

Podgorica

PROTEST ISPRED MUP CG: Rešiti slučajeve napada na novinare!

Crna Hronika -
Sindikat medija Crne Gore je ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova održao protest protiv nerešavanja pitanja napada na novinare

PODGORICA - Sindikat medija Crne Gore danas je ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova održao protest protiv nerešavanja pitanja napada na novinare kome su prisustvovali brojni predstavnici medija i građani.

Predsednica Sindikata medija Marijana Camović podsetila je na još uvek nerešen slučaj napada na novinara Tufika Softića, koji je 2007. godine bio brutalno pretučen ispred svoje kuće, a ove godine pronašao je i bombu ispred svoje kuće.

„Mi više nemamo vremena da čekamo i zato tražimo da se konačno kaže ko su napadači i ubice i ko ih šalje, tražimo jer nećemo da se pomirimo sa tišinom na koju nadležni računaju“, rekla je Camović navodeći da samo na novinare nasrću na ulicama isključivo zbog posla kojim se bave.

Novinar Tufik Softić je rekao da su se okupili kako bi poručili da napadi na novinare konačno moraju prestati, a da se ti napadi rešavaju.

„Ovu poruku mi šaljemo državnim institucijama Crne Gore“, rekao je Softić ističući da do danas nije rešen ni jedan napad na novinare, te da ukoliko nemaju naručioce i nalogodavce, ne može nijedan slučaj biti rešen.

Iz sindikada su podsetili da se danas navršilo dva meseca od kada je u Beranama bačena eksplozivna naprava u dvorište novinara Softića, te podsetili i na još uvijek nerešen slučaj napada na novinarku Oliveru Lakić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track