HOROR U NIŠU: Braća od 16 godina otela Nišliju zbog duga od 50 evra
Foto: Think

Uhapšeni akteri nesvakidašnjeg kidnapovanja

HOROR U NIŠU: Braća od 16 godina otela Nišliju zbog duga od 50 evra

Crna Hronika -
Marjan A. (22) i Miloš D. (25) zajedno s maloletnim blizancima žrtvu deset dana držali zaključanu u napuštenoj kuću, prebijali je i tražili da potpiše da duguje 10.000 evra

NIŠ - Preživeo pakao!Šesnaestogodišnji blizanci i njihovi poznanici Marjan A. (22) i Miloš D. (25) osumnjičeni su da su 30. septembra kidnapovali jednog Nišliju, tukli ga i tražili od njega novac. Kidnapovani muškarac je, pod pretnjom, potpisao ugovor o pozajmici, posle čega su ga napadači odveli do bankomata da bi podigao sav novac koji je imao i predao im ga! Takođe, oni su iz žrtvine kuće odneli različite stvari, a ukupna šteta pričinjena Nišliji procenjena je na 80.000 dinara.Upad u kuću- Problemi Nišlije počeli su pošto je od jednog sugrađanina pozajmio 50 evra, koje mu nije vratio. Pošto nije mogao da naplati pozajmicu, taj poverilac je odlučio da priznanicu proda Marjanu A. i Milošu D., koje je znao kao uterivače dugova. Njih dvojica su angažovali 16-godišnjake, kojima su obećali da će ih dobro platiti ako im pomognu da sprovedu plan. Izvesno vreme su pratili Nišliju i najzad su 30. septembra, oko jedan sat posle ponoći, upali u kuću žrtve. Zapretili su mu da će ga ubiti ako odmah ne pođe s njima - rekao je izvor Kurira.Prestravljeni čovek je krenuo s otmičarima, mada nije znao šta hoće od njega.- Odveli su ganapuštenu kuću u drugom delu grada i tamo ga držali zatvorenog 10 dana i čuvali ga danonoćno! Tukli su ga i terali da potpiše priznanicu o dugu od čak 10.000 evra! On je to odbijao, ali oni su mu pretili da se neće živ vratiti kući ukoliko ne potpiše taj dokument. Na kraju je Nišlija uradio ono što je traženo od njega... Naterali su ga da im da i sav novac koji je imao u banci, ali nisu ga oslobodili čak ni kad im je predao novac - kaže naš izvor. Izvor Kurira dodaje da bi tortura trajala ko zna koliko dugo da oteti Nišlija nije u jednom trenutku iskoristio nepažnju čuvara.Uhvaćeni na spavanju- Stražar je za trenutak zaspao i ostavio ga nezaključanog, što je Nišlija iskoristio i istrčao na ulicu. Zaustavio je prvi taksi i tražio da ga odveze do policije. Prijavio je iznudu i otmicu, a policija je pohapsila otmičare dok su još spavali - kaže Kurirov izvor.Nakon saslušanja Marjanu A. i Milošu D. je određen pritvor, dok su blizanci pušteni da se brane sa slobode.

Policija našla dokazeInspektori kriminalističke policije u kući u kojoj je držana žrtva iznude našli su dokaze protiv otmičara.- Našli smo priznanicu o priznanju nepostojećeg duga, kao i sve ukradene stvari, koje su vraćene vlasniku - saznajemo od našeg izvora bliskog policiji.

Dečaci ubili otetog vršnjakaOvo nije prvi put da maloletnici učestvuju u iznudi. Šesnaestogodišnje Nišlije D. S. i A. S. su decembra 2005. kidnapovali 15-godišnjeg Miloša Krinića u nameri da od njegovih roditelja iznude otkup. Međutim, otmica se okončala tragedijom, jer su dečaci, u nameri da savladaju Miloša, svoju žrtvu ubili ciglom i drškom pištolja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track